NASTAVLJA SE SA VELIKIM USPESIMA: Odbojkašice bronzane u Ligi Nacija!

Odbojkašice Srbije savladale su u meču za bronzanu medalju u Ligi nacija Tursku na prepoznatljivom vrućem terenu u Ankari, pošto su odigrale i slavile veoma ubedljivo sa 3-0, po setovima 27:25, 25:17 i 26:24.

Najefikasnija u srpskom timu ponovo je bila fantastična Sara Lozo sa 19 poena, uz ništa lošiju igru u polju. Pratile su je Bianka Buša sa 14 i Ana Bjelica sa 12 poena.

U sasatvu Turske je Ebrar Karakurt sakupila 14, a Zehra Guneš poen manje.

Prvi i poslednji set pokazali su mentalnu snagu naših devojaka u presudnim momentima, dok je u drugom demonstrirana sila i Turkinje su bile bez rešenja.

Veoma neizvestan je bio uvodni set, koji je na kraju rešen na razliku as servisom Bojane Drče, dok u drugom ni u jednom trenutku nije bilo dileme da će udvostručiti prednost, pošto su vodile od samog početka i samo uvećavale zalihu.

Delovalo je da će lako naše devojke završiti meč, kada su povele sa 11-6 u poslednjem delu, ali su pred svojim navijačima Turkinje uspele da se povrate i da do kraja seta čak i povedu, međutim naše su ostale pribrane.

Kao i u prvom periodu, posle dobrog servisa Bojane Drče i pomerenog prijema napala je Hande Baladin i htela da udari po bloku, ali je njenu nameru prozrela Ana Bjelica i vešto spustila ruke.

Ovo je bila prva medalja za Srbiju otkako se igra Liga nacija, a naše odbojkašice su osvojile takođe bronzu u poslednjem izdanju Gran prija 2017. godine, čiji je Liga nacija praktično naslednik.

Zanimljivo je da su ovaj meč, u znak poruke za jednakost, Sara Lozo sa naše i Ebrar Karakurt na strni terena Turkinja počele utakmicu u posebno dizajniranim dresovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE