SIVIĆ POSLE ISPADANJA OD GZIRE GOVORIO PRED MEČ SA TSC-om: Situacija nije sjajna, ali na muci se poznaju junaci

Radnički iz Niša će, posle evropskog debakla i poraza u dvomeču od Gzire, pokušati da izvadi fleke u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije, gde dočekuje TSC sutra od 18.55 sati.

Pred ovaj meč je o očekivanja govorio trener Nišlija Tomislav Sivić.

TSC je jako težak protivnik i dolazi nam u momentu koji nije dobar za nas. Mi imamo imperativ pobede, a meč dočekujemo istrošeni nakon 120 minuta i eliminacije od Gzire. Situacija u kojoj se nalazimo nije sjajna, ali na muci se poznaju junaci i mi prosto moramo da se izdignemo iznad svih problema, da pružimo više od maksimuma i dobijemo ovaj meč, istakao je Sivić.

Problem Radničkom, što je bilo vidljivo i u evropskim utakmicama, i dalje su povrede, pre svega defanzivaca.

Posle Gzire je na spisku povređenih još jedno ime. To je Tomić, koji neće moći da nam sutra pomogne. Jamkam i Savić su takođe povređeni, a Marjanović još uvek nije skroz fit i on najverovatnije neće moći da igra od početka. Videćemo u konsultaciji sa lekarima, da li uopšte može i da igra, rekao je strateg Nišlija, koji ovaj put nije izdiktirao startnu postavu, na šta je navikao javnost u prethodnom periodu.

Ne mogu da izdiktiram tim, jer smo u velikim problemima. Levi bek Stojanović, koji je stigao iz Kolubare, ima pravo da igra i on će dobiti šansu. Kada je reč o golmanima, još nisam odlučio i šanse Drobnjaka i Dujmovića su 50:50. Imam dilemu i oko toga ko će biti drugi štoper, uz Tolordavu, a kandidti su Jovičić i Mlađović. Imam dilemu i oko bonusa. Imamo ih četvoricu, a to su Štulić, Ajdar, Stajić i Dušanić, rekao je Sivić, pa pojasnio:

Ako krene Štulić, onda će Petrov ponovo morati na krilo, a svima je jasno da je on mnogo upotrebljiviji na poziciji klasičnog napadača. To su stvari koje su bile iznuđene, a ne planske. Mi smo u prve dve utakmice ove sezone pokazali šta je naš model, ali onda je usledila serija događaja na koje ja nisam mogao da utičem i nadošli su problemi. No, bilo kako bilo, mi sa tim problemima moramo da uđemo u koštac i da pokažemo reakciju, poručio je trener Radničkog.

O narednom protivniku, koji ima velikih ambicija i do kraja prelaznog roka kada je reč o formiranju tima, Sivić je imao samo reči hvale.

Odličan tim. Igraju u sistemu 3-5-2, kao što je igrala i Gzira. Žarko Lazetić je trener koji pravi igru i koji uživa da to radi iz zadnje linije. Znaju šta hoće. Pojačali su se po desnoj strani i njihov tandem Cvetković-Jovanović jako dobro deluje. Uigrani su i jasno je da nas čeka težak zadatak sutra, zaključio je Sivić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE