Čelsi ponovo daje bogatstvo za golmana!

Čelsi se u ovom veku istakao uspešnim poslovanjem kada je u pitanju izbor golmana. Petr Čeh je doveden 2004. godine za 13.000.000 evra i postao legenda kluba.

Uspešnu viziju su imali i sa Tibo Kurtoom, kog su kupili za nešto manje od 10.000.000 evra, da bi za tri godine koliko je proveo na pozajmici u Atletiko Madridu postao možda i najbolji golman sveta, pre nego što se vratio u redove Plavaca.

Sada su nameračili da urade isto i sa 19-godišnjim američkim golmanom Gabrijelom Sloninom, za kog će izdvojiti 14.000.000 evra.

Slonina je član Čikaga u američkoj profesionalnoj MLS ligi, a imao je izvrsnu debitantsku sezonu sa 34 utakmice, od kojih na 14 nije primio gol.

On će nakon potpisa za Plavce biti odmah vraćen na pozajmicu u Čikago, makar do zime, kada će se videti šta dalje na Stamford Bridžu kada je reč o golmanima.

Za gol crtu u redovima londonskog tima se bore dve najskuplje golmanske akvizicije, Kepa Arizabalaga i Eduar Mendi.

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje odvijati, pošto je Kepa razočarao i blizu je prelaska u Napoli, pa je nejasno i ko će do kraja godine konkurisati za mesto golmana u timu Tomasa Tuhela.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pešić: Dosadni ste sa Jokićem

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u intervjuu za Novosti rekao je da ne zna još hoće li Nikola Jokić...

POVEZANE OBJAVE