Selektor Santareli najavio mogućnost iznenađenja u igračkom kadru odbojkaške reprezentacije!

Ženska reprezentacija Srbije u odbojci, aktuelne svetske prvakinje, uveliko su počele pripremu za odbranu trona.

Trenutno selektor Santareli računa na 17 igračica, ali je ostavio dilemu i najavio razgovore o povratku Maje Ognjenović, dok je jasno da će libero Silvija Popović preskočiti ovo takmičenje.

Znam da sve u Srbiji interesuje kakva je situacija sa Majom i Silvijom. Silvija neće biti sa nama ovog leta, zatražila je odmor i znam, s obzirom na njene godine, koliko se potrošila u prethodnim sezonama. Potpuno je razumem, ali za nju vrata reprezentacije nisu zatvorena. Ona je jako bitna igračica za ovu reprezentaciju. Sa Majom ću razgovarati u narednih nekoliko dana i zaista ne znam kakav će biti ishod tog razgovora, otkrio je selektor.

Istakao je da su svi jedva čekali povratak trenažnom procesu.

Mislim da će nam biti dovoljno ovih 50 dana za pripreme. Odmarali smo 12 dana, startovali smo u ponedeljak, tim je kompletan, imamo 17 igračica u ovom trenutku. Posle rezultata u VNL svi smo želeli da se vratimo u dvoranu i da počnemo pripreme za Svetsko prvenstvo. Imali smo taj kratak period za odmor, znam da nikome neće biti jednostavno, ali mislim da je 12 dana bilo dovoljno za oporavak celog tela, rekao je Santareli.

Svestan je selektor i snage i mogućnosti tima koji mu je na raspolaganju.

Isto tako znam da su ove devojke navikle da igraju i žive sa tim pritiskom i da na svakom takmičenju idu na medalju. Iznenađenje u VNL je dao svima mogućnost da se odmere sa svakim timom na svetu, što je dobro. Sa Tijanom Bošković smo još jači, ona je neverovatan igrač, bila je tu u jednom periodu naših priprema za Ligu nacija i srećan sam što je sada potpuno spremna za rad, optimističan je Italijan na klupi naše reprezentacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Efes rutinski protiv Baskonije, Monako nakon preokreta bolji od Asvela, pobeda Barselone

Košarkaši Efesa savladali su Baskoniju i nastavili borbu za Top 10 Evrolige. Od samog početka turski predstavnik je igrao...

POVEZANE OBJAVE