STRAŠNA ZVEZDA SILOVITA NA EVROPSKOM DEBIJU: Bukari oduševio het-trikom, pogodila još dva pojačanja! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde gotovo da su već obebedili plasman u plejof za Ligu šampiona, pošto su na svom stadionu slavili ubedljivo protiv jermenskog Pjunika, u jednoj od najubedljivijih evropskih pobeda sa 5-0!

Zanimljivo je da su svih pet golova na meču bili delo novajlija. Het-trik upisao je Osman Bukari, koji je u nekoliko navrata demonstrirao umeće i brzinu, dok su se po jednom u strelce upisali Kings Kangva i Stefan Mitrović.

Na ovaj način gotovo da je već poznat par plej ofa za ulazak u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja, pošto je u duelu potencijalnih protivnika tima Dejana Stankovića takođe ostvaren ubedljiv trijumf u prvom meču.

Odmah su crveno-beli navijače bacili u trans, pošto se pri samom početku posle brze kontre zatresla mreža Pjunika. Ivanić je uposlio Pešića, koji je na drugu stranu prebacio za Bukarija, a ovaj bio dovoljno brz da stigne loptu i sigurno matira golmana. Ipak, radost je kratko trajal jer se veliko pojačanje Zvezde iz Genta našlo u minimalnom ofsajdu.

Povukli su se gosti i bacili sve karte na odbranu, ali nije im to pomoglo. Prvi zvanični šut u okvir gola upisao je u 14. minutu Pešić, posle lopte Kangve, ali je golman Jurčenko sigurno intervenisao.

Samo tri minuta kasnije Bukari je pokušao da iznenadi golmana gostiju i nadoknadi poništen gol, ali je ponovo uspešan bio čuvar mreže jermenskog tima.

Pripretio je i Pjunik u 28. minutu, preko Davidijana, ali vezni fudbaler nije nakon što je pobegao odbrani uspeo da savlada i Borjana.

Ipak, odolevali su Jermeni samo do 29. minuta, a ovog puta nije bilo spasa ni u vidu VAR-a. Ponovo je, nakon prekida Pjunika na polovini domaćih, do lopte došao Ivanić, a potom poslao loptu ka Bukariju, koji je sebi dao veoma jak fora, ali mu to nije predstavljalo problem da stigne loptu i posle neverovatnog trka fintom prevari golmana i lako ga savlada.

Već posle šest minuta krilni fudbaler iz Gane se našao i u ulozi asistenta. On je driblingom sebi napravio prostor za centaršut iz šesnaesterca, naciljao Kingsa Kangvu, koji je grudima povisio na 2-0. Ovog puta ni VAR tehnologija nije pomogla gostima, pošto je prvobitno dosuđeno igranje rukom Zvezdinog pojačanja iz Zambije prilikom pogotka.

U samom finišu poluvremena Kangva je uzvratio asistenciju trostrukom strelcu. Posle nesporazuma gostujućih fudbalera na njihovoj polovini, do lopte je stigao Kangva, a potom uposlio Bukarija, koji je još jednom demonstrirao u isto vreme brzinu, umešnost, a na kraju i preciznost, pošto je naciljao malu mrežu tik uz stativu.

U drugom poluvremenu su crveno-beli nastavili sa inicijativom i nisu podizali ručnu, ali je u 56. minutu ponovo viđena jedna potencijalno opasna situacija Pjunika, kada je solidno šutirao Gonzales sa oko 30 metara, ali je Borjan ostao na visini zadatka. 

U 66. minutu Aleksandra Kataija je na terenu zamenio univerzalac Slavoljub Srnić, pa je jasno bilo da Dejan Stanković ima nameru da malo spusti ritam, a zatim je tri minuta kasnije došlo i do izmene u špicu, pa je novopridošlicu Pešića zamenio Milan Pavkov, koji igra u veoma dobroj formi na startu sezone u Superligi. 

Ubrzo, u 70. minutu, viđen je i prvi gol u drugom delu igre. I to ko drugi nego Bukari, koji je kompletirao het-trik posle nove asistencije Ivanića i loše reakcije golmana Jurčenka, kog je ovaj put dobro nadmudrio Ganjanin. 

Stanković je potom napravio i ostale tri izmene. Pojačao je defanzivu uvođenjem Sanoga umesto Kange, dok je u ofanzivnom delu umesto trostrukog strelca ušao Ibrahim Mustafa, a umesto dvostrukog asistenta Ivanića još jedno novo pojačanje – Stefan Mitrović. 

Ulazak u igru mladog reprezentativca Srbije je odmah urodio plodom, pa je u prvom kontaktu sa loptom zatresao mrežu i povisio na 5-0! Njega je uposlio Kangva, a već drugi gol nakon dolaska u redove srpskog šampiona mladi fudbaler je postigao nakon što je sebi izgradio prostor i preciznim šutem smestio loptu u gol. 

Ono što crveno-belima nikako nije bilo potrebno u samom finišu jesu dva ekspresna žuta kartona Milana Rodića, u roku od dva minuta. Tako trener Stanković neće moći da računa na praktično jedinog levog beka u revanšu u Jerevanu, ali makar naš tim već ima i više nego dobar rezultat. 

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Eraković, Milunović, Dragović, Rodić – Kanga (od 75. Sanogo), Kangva – Bukari (od 76. Mustafa), Katai (od 66. Srnić), Ivanić (od 75. Mitrović) – Pešić (od 69. Pavkov)

Pjunik (4-3-3): Jurčenko – Juričić (od 88. Mladenović), Otubandžo (od 56. Radeski), Harutjunjan (od 66. Nenadović), Zambrano – Žuninjo, Kočuk (od 88. Najarjan), Davidjan (od 46. Gonzales) – Dašjan, Kovalenko, Gajić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE