SLOVENCI SLOMILI TURKE U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI: NBA dvojac nedovoljan za dželata Dragića i dabl-dabl Dončića (VIDEO)

U pripremi za Evrobasket, košarkaši branioca titule reprezentacije Slovenije savladali su Tursku usred Istanbula posle produžetka sa 104-103!

Prva dvocifrena prednost ostvarena je tek u trećoj deonici i bila je na strani gostiju, a najviše je dostigla +13 na startu poslednje deonice.

Ipak, na krilima Korkmaza i Šenguna turska reprezentacija se potpuno vratila do kraja susreta i košem u poslednjoj sekundi košarkaša Filadelfije uspela da se domogne produžetka (90-90).

Međutim, hladnim tušem je na kraju dodatnih pet minuta uzvratio povratnik u nacionalni tim Slovenije Goran Dragić, koji je step-bek trojkom u završnim sekundama, pri razultatu 103-101 za domaćina, rešio suret.

Dragić je bio i najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, a u stopu ga je pratio Luka Dončić, sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 10 skokova, uz 5 asistencija. 

Na drugoj strani je najbolji bio Furkan Korkmaz sa 33 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je Džedi OSman zabeležio 24 poena uz po 3 skoka i asistencije. 

Za Tursku na ovoj utakmici nije nastupio naturalizovani igrač iz redova šampiona Evrope Anadolu Efesa Šejn Larkin. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE