ITALIJANI ZVALI SELEKTORA: Piksi govorio o saradnji Kostića i Vlahovića i ostalim srpski pojačanjima u Seriji A

Italijanska Serija A je od ove sezone bogatija za četiri srpska reprezentativca, mahom velikih pojačanja klubova koja su izazivala veliku pažnju prilikom dolaska.

Poslednji u nizu koji je stigao je najkorisniji igrač Lige Evrope Filip Kostić, koji je posle mnogo obrta ipak pojačao Juventus, gde će hraniti loptama saigrača iz reprezentacije Dušana Vlahovića.

Pre njega je Luka Jović pojačao Fiorentinu, na neki način kao zamena za Vlahovića koji je zimus otišao u velikom transferu, a ovaj posao i model po kom je napustio Real Madrid je takođe izazivao veliku pažnju fudbalske javnosti.

Nogu je povukao Nemanja Matić, koji je posle dugo vremena napustio Mančester Junajted i prešao kod Murinja u Romu, a za “ćizmu” se odlučio i Nemanja Radonjić, koji će biti gradski rival Vlahovića i Kostića u Torinu.

Italijasnki list “Tutosport” setio se da bi zato srpski selektor Dragan Stojković Piksi bio idealan sagovornik, pa je prokomentarisao očekivanja od svojih igrača koji su pristigli ovog leta u italijanske timove.

Pre svega o najaktuelnijem, Filipu Kostiću.

Veoma sam srećan zbog Filipa. Pre nekoliko meseci mi je rekao da čeka Juventus i srećan sam što je ispunio svoju želju. On je dosta napredovao u poslednje dve ili tri godine i zaslužio je šansu u vrhunskom klubu. Ozbiljan je momak, vrlo fokusiran i veliki je profesionalac. Pokriva levo krilo, igra i napred i nazad, ali on ne trči samo, već je odličan tehničar i ima sjajan centaršut. Kada je Kostić na terenu znate da u peterce stižu lopte i uglavnom su precizne. O ulozi će odlučivati Alegri kojeg smatram veoma dobrim trenerom, rekao je selektor Srbije, pa se osvrnuo na saranju sa zemljakom Vlahovićem, za kog ne brine da će imati dobrih prilika za golove.

Svaki napadač na svetu, ne samo Dušan voleo bi da ima dva asistenta kao što su Kostić i Di Marija. Ne brinem se za njega, samo da bude zdrav. Uvek je davao golove i nastaviće to da radi. Mnogo će postići u Juventusu, a nadam se i u Kataru. Želeli bismo da postanemo favoriti iz senke na Svetskom prvenstvu, poručio je Piksi.

Upitan je i da prokomentariše mogućnost prelaska i trećeg Srbina, Sergeja Milinkoviž-Savića u redove torinske Stare dame.

On u Juveu? Nikad ne reci nikad. Mislim da je Sergej idealan za Juventusov vezni red. On je vrhunski igrač i bio bi veliko pojačanje za svaki tim, jasan je bio Stojković.

Ukratko je prokomentarisao i ostale novopridošle srpske fudbalere.

Matić? Sjajan posao! Odlično poznaje Murinja i biće im pravo pojačanje. Roma će se sada boriti za vrh tabele. Jović mora da pronađe kontinuitet i biće mu lakše uz Milenkovića. Biće im dobro u Firenci. Radonjić je veoma brz i može da pravi razliku. Nadam se da će igrati, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE