PETRIĆ PREDSTAVLJEN: Postavio sam cilj da idemo od utakmice do utakmice

Gordan Petrić danas je promovisan kao nov trener fudbalera Partizana.

Dosadašnji strateg Ilija Stolica, smenjen je nakon neuspeha u Ligi Evrope protiv AEK Larnake.

Tim u prvenstvu zaostaje za Crvenom zvezdom a očekuje ih i plej of Lige konferencija.

Ne znam koliko fudbalska javnost u Srbiji zna, ja sam u dva navrata imao opciju da dođem da budem trener Partizana, ali se to iz nekih razloga nije desilo. Sada sam odlučio da preuzmem ekipu i ono što mogu da kažem je da je situacija teška, ali došao sam da probam da pomognem, nadam se da to mogu da uradim, vreme će pokazati. – rekao je on.

Potom je dodao:

Prošao sam dosta toga kao igrač, funkcioner i trener. Svi klubovi u kojima sam radio, do nekog bitisanja u Grčkoj, bilo je naše školovanje koje smo morali da imamo dve do četiri godine da bismo dobili profi licencu. Prvi pravi klub koji sam vodio bila je Gorica u Sloveniji, ali je bilo takvo stanje, korona, pa nije bilo prostora da se pokaže šta možeš. Sigurno da je u svemu tome bilo stvari koje su pomogle.

Na kraju, zaključio je:

Dosta momaka znam iz perioda kada sam bio pomoćnik Bati Mirkovića. Malo vremena imam, ne mogu da izmišljam toplu vodu, nego prvo da probam da podignem atmosferu što se tiče igara i da im prenesem da rade ono što mogu u ovom momentu, da krenemo od jednostavnih stvari. Imaću kasnije vremena da uradim nešto što bih želeo sa ovom ekipom. U glavi sam postavio cilj da idemo od utakmice do utakmice, cilj je da se polako ljudi vraćaju na naš stadion, ne samo navijači nego i bivši igrači.

Petrić će debi na klupi Partizana imati već sutra. Tada se u Superligi od 19:30 gostuje timu Mladost GAT u Novom Sadu.

Foto: Jutub printskrin/ FK Partizan

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE