Srbija pala u produžetku u “Stožicama”

Košarkaška repezentacija Srbije poražena je u priprenom meču u Sloveniji 97:92 posle produžetka.

Čitav meč je protekao u egal rezultatu i nijedan tim nije imao osetniju prednost.

Meč je počeo koševima Jokića sa jedne i Dončića sa druge strane i ekipe su se smenjivale u vođstvu. Dobru rolu u finišu prve i na startu druge četvrtine je imao Dušan Ristić koji je vezao 6 poena.

Prvih 10 minuta je dobila Srbija 14:17, a drugoj su druge postave dobile šansu. Tu se nešto bolje snašla Slovenija i preuzela je vođstvo koju je održala do poluvremena 45:42. Najefikasniji u Srbiji su bili Jokić sa 11 i Micić sa 10 poena.

U trećem periodu ista slika. Igralo se koš za koš, a Luka Dončić je praktično sam igrao za Sloveniju i završio je treći period sa 30 poena na svom kontu. Ipak, u tom periodu Srbija je bila bolja za jedan poen, a rezultat je pred poslednji kvartal bio 67:65.

Četvrti perido je bio dramaričan Slovenija je imala vođtvo većim delom, a Srbija je na 3 minuta pre kraja uspela da dođe do nerešenog rezultata 79:79. Tada Majk Tobi pogađa trojku i ponovo vraća vođstvo domaćima, ali Micić vraća brzo i posle njegovih koševa dolazi Srbija i do vostva 84:85.

U penal završnici, Dončić je pogodio oba penala, dok Jokić samo jedan i sa 86:86 se oišlo u produžetak.

U produžetku, Srbija je imala vođstvo 91:92, ali posle nekoliko neiskorišćenih napada trojku daje Čančar i Slovenija daje ključne koševe za pobedu 97:92.

Najefikasniji kod Srbije bio je Nikola Jokić sa 26 poena i 12 skokova. Micić je dodao 17 poena, dvocifren je bio i Kalinić sa 12, a važnu ulogu je imao Davidovac sa 9 poena i 10 skokova.

Kod Slovenaca neprikosnoven je bio Dončić sa 34 poena, Prepelič i Tobi su dodali po 16.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković započeo 423. nedelju vladavine

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković započeo je danas 423. nedelju na vrhu ATP liste. Srpski igrač ima 9.990...

POVEZANE OBJAVE