OPROŠTAJ VELIČANSTVENIH: Pamtiće ovo čitav život

Šestorica srpskih vaterpolista, juče su odigrali poslednji reprezentativni meč u karijeri.

Srbija i Italija su remizirale 9:9 u okviru turnira Srbija 2022.

Od nacionalnog tima su se oprostili braća Gojko i Duško Pijetlović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić i Filip Filipović.

Bilo je emotivno i sad se ježim. Završio sam karijeru sa igračima sa kojima sam bio 20 godina. Bilo je prelepo ponovo biti u bazenu i osetiti naboj koji postoji kada igrate za reprezentaciju. Sada je vreme za naslednike, sve su to sjajni momci i verujem da će nastaviti da postižu nove uspehe za srpski vaterpolo. – rekao je Prlainović za agenciju Tanjug.

Sličnog mišljenja su i braća Pijetlović:

Emotivno veče, zaajedno smo počinjali i zajedno završili karijeru, za mene dodatno posebno jer je tu moj brat. Roditelji su sigurno najponosniji. – rekao je on a nadovezao se njegov brat Gojko.

Imali smo tremu, ali ne takmičarsku. Dosta nas je van bazena i forme. Bilo je emotivno, lepo za oko i dušu. Ovi momci zaslužuju ovakav ispraćaj, sve je proteklo kako smo zamislili. – rekao je on.

Potom je govorio i doskorašnji kapiten Filip Filipović:

Pamtiću ovo veče čitav život. Više sam gledao u najmilije nego u bazen. Hvala Savezu, bilo je emotivno i zaista je lepo biti Srbin. Nemam najdražu medalju, moja medalja je put koji smo prošli, to su godine divnog prijateljstva i porodične atmosfere. To nema cenu, ostaje za čitav život. – rekao je.

Mitrović i Aleksić pamte svaku medalju uz konstataciju da su izdržali sve. Oni su poslednji zvaničan meč, bio im je pobeda nad Grčkom u finalu OI u Tokiju prošle godine.

Foto: Vaterpolo savez Srbije/ Fejsbuk

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE