KAPITEN LUČIĆ POSLE TRIJUMFA NAD GRČKOM: Ovakve pobede grade karakter tima

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je večeras važnu pobedu na startu druge faze kvalifikacija za Svetsko prventstvo protiv Grčke sa 100-94.

Na ovom duelu se istakao i kapiten Vladimir Lučić sa 14 poena, ali će se pamtiti i njegova sjajna blokada kojom je sprečio Tajlera Dorsija u pokušaju da šutira za tri poena, kada se meč lomio.

Znali smo važnost utakmice, s obzirom na to da nam ove dve pobede su moranje, jer želimo da ostanemo u trci za Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za OI, zato ovakav intezitet i teška utakmica. Dobra stvar je da smo slavili uz sve poteškoće vezane za Vasinu povredu, nedostatak igrača na poziciji jedan. Neki igrači, pre svih Jare, su istupili i pomogli timu i dobro je da smo slavili, rekao je Lučić.

Govorio je o ulozi kapitena reprezentacije.

Čast mi je što sam kapiten svoje zemlje, mislim što se doprinosa na terenu i pored njega ne menja previše. To sam što sam – bez obzira da li nosim traku ili ne – trudim se da pružim maksimum i pomognem timu, poručio je krilni igrač.

Prokomentarisao je i narednog protivnika, jer već za tri dana reprezentaciju Srbije očekuje novi izazov u Istanbulu.

Sledeća protiv sjajne reprezentacije Turske, koja je večeras izgubila, što je dobro za nas, ali s druge strane sigurno da će želeti da naprave određenu reakciju u Istanbulu, gde će publika doći to da isprati, kao naši navijači večeras. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, što Evroligaških, što igrača koji imaju zapaženu minutažu u NBA. Verovatno još teža utakmica nego ova večeras, smatra igrač Bajerna.

Nezaobilazna tema bilo je i igranje protiv Janisa Adetokunba.

Pamtim svaki put kad igram protiv toliko kvalitetnih igrača kao što je Janis. U nekim trenucima kao što ste videli večaras, ni tri četiri igrača na strani pomoći ne pomažu. Ali, i u nekoj pripremi utakmice smo se spremali za to. Igrao je sjajno, ali najvažnije da smo mi na kraju slavili, rekao je Lučić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE