PEŠIĆ POSLE GRČKE: Nisam euforičan

Košarkaši Srbije pobedili su nakon produžetka Grčku 100:94 u kvalifikacijama za Mundobasket.

Susret je obeležila povreda Vasilija Micića i odlična partija Janisa Adetokumba.

Nakon meča oglasio se selektor Orlova Svetislav Pešić:

Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam euforičan, očekuje nas toliko veliki broj utakmica, ali ovakav meč, pred ovakvim auditorijumom, gde su praktično svi igrali i borili se do kraja svi zajedno. Dva izuzetno jaka tima, ono što sam rekao na konferenciji, pa ste mi se smejali – ovo je najbolja ekipa u Evropi . Slušajte me malo, nemojte samo da se smejete. Demonstrirali su sve što čini jednu fantastičnu ekipu – atletiku, brzinu, iskustvo, moral. Grci su se vraćali nekoliko puta i mi smo sve to izdržali. – rekao je on.

Zatim je dodao:

Mislim da je rano sada da se daju neke ocene zašto smo pobedi. Kada se izgubi, trener mora da plače i objašnjava, a što više objašnjava – manje kaže. Kada pobeđujemo – niko ne pita zašto je tako. Evo, reći ću vam – imali smo fantastičnu podršku, naši bekovi su odradili veliki posao, isključili njihove ponajbolje igrače, Slukasa i Kalatesa. Ovo je pobeda tima, videli ste šta je Kalinić uradio večeras. On je za 40 minuta dao šest poena, uz sedam asistencija i šest skokova. Pogledajte i Lučića, koliko je energije uložio. Jokiću je ovo jedna od najvažnijih utakmica u karijeri, videli ste koliko je bio motivisan. Dobra pobeda za nas, mnogo nam znači za ono što dolazi, ovo su moji lavovi, za divljenje zaista. – zaključio je Pešić.

Srbija za tri dana igra drugi kvalifikacioni meč na gostovanju Turskoj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE