DOMAĆIN BEZ GREŠKE NA STARTU EVROBASKETA: Nemci dobili derbi dana, Šruder i Lo plesali po terenu (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Nemačke slavila je ubedljivo na startu Evrobasketa u derbiju dana protiv Francuske, pošto je pobedila sa 76-63.

Prvi period je bio poprilično ujednačen, ali je Tajs trojkom u završnici doneo +5 (15-10), što je njegov tim održalo do isteka uvodnog dela igre, koji su odbili sa 17-13.

Posle koša Šrudera, uz ubačeno dodatno bacanje, Nemačka se odlepila na 29-20, što je dugo ostala najveća prednost, ali je do poluvremena ipak sve ostalo otvoreno, mada je zahvaljujući trojci Nika Vajler-Veba stekla mnogo bolju poziciju pred veliki odmor (38-31).

Nakon povratka na parket Francuzi su furioznom serijom od 8-0 došli do preokreta, posle trojke Geršona Jabuselea. Prethodno je ovaj niz step-bek trojkom otvorio Evan Furnije.

Inferiornost svoje ekipe konačno je prekinuo trojkom Johanes Timan, što je bio prvi koš domaćina turnira, nakon četiri minuta igre u drugom poluvremenu.

Potom se razigrao sjajni Maodo Lo, koji je imao sjajnu asistenciju za Šrudera na oko 2 i po minuta do kraja treće deonice, posle sjajnog driblinga (48-40). Upravo poenima Loa Nemačka je stigla do dvocifrenog vođstva (54-43) na 52 sekunde do kraja ovog dela igre, na šta se ubrzo trojkom nadovezao i Nils Gifi.

Geršon Jabusele je počeo poslednju četvrtinu svojim poenima, ali je Gifi nastavio da ubacuje trojke, pa je vratio +13. Nije uvodna faza bila naročito efikasna, a možda je i ključna bila trojka Maodo Loa za 67-52, na četiri minuta do kraja.

Denis Šruder je pokazao svu jednostavnost košarke kada je lucidnom fintom izbacio Elija Okoba, a potom rutinski poentirao na košu za 71-57 u korist svog tima.

Novu najveću prednost na nešto više od dva minuta doneo je Johanes Fojtman, još jednim pogotkom van linije 6,75 za domaćina turnira, nakon čega je usledila brzopleta reakcija Gobera pod košem, kada nije ni pogodio obruč.

Nisu Francuzi mogli više da se vrate u meč.

U redovima pobednika poeni su bili odlično raspoređeni, a najefikasniji bio je Johanes Timan sa 14 poena, na šta je dodao i 6 skokova. Sjajno su ga pratili i Nils Gifi i Maodo Lo sa po 13, kao i Denis Šruder sa 11 poena i 5 asistencija.

Kod poraženog tima najviše se istakla centarska linija. Ubedljivo najefikasniji bio je Geršon Jabusele sa 18 poena, uz 4 skoka i blokadu, dok je Rudi Gober postigao dabl-dabl sa 11 poena i 12 skokova.

FOTO: FIBA

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Partizan i Zvezda treba da pričaju, Ostoja i ja više nikada

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na sport Klubu i podkastu "Večiti" je istakao da je u...

POVEZANE OBJAVE