Nadal: Đoković, Federer i ja smo sjajna priča za tenis!

Američki mediji prenose da je španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je njegovo rivalstvo sa Rodžerom Federerom i Novakom Ðokovićem učinilo tenis boljim i popularnijim sportom.

– To je sjajna priča za tenis. Mnogo su teniseri uradili u poslednjih 20 godina. To je učinilo naš sport boljim, popularnijim, napravilo je više poslova na turu i mislim da generalno više ljudi živi od našeg sporta. To govori da je tenis veći nego pre. Ponosan sam i srećan što imam mali doprinos tome. Na ličnom planu je sjajno šta sam sve ove godine delio sa tako velikim šampionima. Biti deo ove ere je apsolutno velika čast –  rekao je Nadal.

Španski teniser se plasirao u osminu finala US opena, a novinarima je otkrio da je bolje igrao u Melburnu kada je osvojio Australijan open.

– Ovde igram lošije. Međutim, ovogodišnja priča i rezultati na grend slemovima su neverovatni. Sve pobede ti daju samopouzdanje, trenutak je u kom treba da napravim korak napred. Druga nedelja počinje protiv tako teškog rivala kao što je Fransis Tijafo. Moram da budem spreman i moram da podignem nivo. Znam da je sada pravi trenutak na turniru za to – rekao je Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makedonac najkorisniji igrač VTB lige

Košarkaš Uniksa Nenad Dimitrijević proglašen je za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone VTB lige. Klub iz Kazanja je prvi put...

POVEZANE OBJAVE