Nadal posle poraza: Vreme je da se resetujem

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal, završio je takmičenje u osmini finala na US Openu. Od njega je posle više od tri i po sata igre bio bolji Frensis Tijafo sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Nakon duela Nadal je izneo svoje viđenje meča.

-Igrao sam loš meč, a on je igrao dobar meč, zat ne? Nisam bio u stanju da držim visok nivo svog tenisa duže vreme. Nisam bio brz u kretanju, uspevao je veoma rano da uhvati lopticu, nisam uspevao da ga odguram dalje. Tenis je sport pozicija, zar ne? Ako nije, onda morate da budete veoma brzi i veoma mladi. ja to više nisam. Moji udarci moraju da budu bolji. Moje razumevanje igre i kvalitet udaraca nisu bili dovoljno dobri, bili su slabi danas, jer nisam uspevao mnogo toga da kreiram. Svaka čast za njega, bio je bolji od mene, rekao je Nadal.

-Nemam ideju ništa oko rasporeda kada ću igrati u ovom trenutku. Postoje mnogo važnije stvari u mom privatnom životu kod kuće. Privatni život je uvek mnogo važniji nego moj posao. Čekam rođenje sina. Vreme je da se resetujem. Bili su ovi neko vrlo teški meseci, jasan je Nadal.

Sjajni teniser je rekao da će se sada posvetiti privatnom životu.

-Izgubio sam meč u osmini finala poslednjeg grend slema sezone. Teško mi je da napravim analizu za kalendar takmičenja. Čeka me put kući, imam važnije stvari tamo. Kada dođem tamo doneću odluke, kada vidim stvari u privatnom životu, to mi je bitnije u ovom momentu. Pokušao sam, uradio sam šta sam mogao u Njujorku, nije se završilo kako sam želeo. Posle svega započeću ponovo sa profesionalnim životom. Čeka me rođenje prvog deteta i nadam se da će sve biti dobro, rekao je Rafa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Nadal u svom stilu, posle tri sata, u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Pedra Kaćina u trećem kolu mastersa u Madridu posle tri seta 6:1, 6:7,...

POVEZANE OBJAVE