EVROBASKET: Italijani se ubedljivom pobedom oprostili od svojih navijača, samo 2 poena Britanaca za četvrtinu!

Košarkaši Italije trijumfalno su se oprostili od svojih navijača, ubedljivom pobedom u poslednjoj utakmici grupe C Evrobasketa koja se igrala u Milanu sa 90-56.

Već na startu su Italijani poveli sa 10-0, što je nagovestilo krajnji ishod. Iako je to bila praktično jedina dvocifrena prednost u prvom poluvremenu, već u trećem kvartalu su Ostrvljani popustili.

U poslednjoj deonici je sav kvalitet došao do izražaja, pošto u Britanci postigli samo dva poena, pa uz primljena 23 nisu imali šta da traže.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Simone Fontekio sa 18 poena, uz po 4 skoka i asistencije. Luiđi Datome dodao je 13 poena, uz 4 skoka i asistenciju, a Nikolo Meli 11, uz 3 skoka i 2 asistencije.

U poraženom sastavu je bolji od ostalih bio Majl Heson sa 18 poena, uz 6 skoka i asistenciju, a pored njega je dvocifren bio još samo Karl Virl sa 12 poena, uz 7 skokova i 3 asistencije.

Domaćinu ove grupe pobeda ipak nije mnogo pomogla u pozicioniranju pred selidbu u Berlin na nokaut fazu, pošto će ići na našu reprezentaciju, koja je ubedljivom pobedom protiv Poljske kompletirala maksimalan učinak u grupnoj fazi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI PRESEK: Srbija pala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto u odnosu na prethodni presek.  Na ovaj pad uticali su rezultati...

POVEZANE OBJAVE