Pešić o pobedi nad Poljskom, povratku Mulutinova i Marinkovića i Indijanapolisu

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom protiv Poljske večeras je kompletirala maksimalan učinak u grupnoj fazi Evrobasketa.

Selektor Svetislav Pešić izdvojio je dva važna aspekta nakon utakmice.

Dve važne stvari smo videli – veliku energiju i odlično ponašanje. Čestitam igračima, pokazali su karakter i fokus na stvari o kojima pričamo i treniramo. Dobra koncentracija, odlične reakcije u odbrani i kada imate ovakav nivo odnosa prema igri, možete da stvarate veliku prednost u napadu. To je razlog što već na poluvremenu imali preko 70 odsto šuta iz igre, rezimirao je meč selekor Srbije.

Posebno ga raduje povratak dvojice igrača u sastav.

Jako je važno što se Milutinov vratio, što je odigrao 20 minuta. Pokazao je da je tu, treba mu vreme da se podigne skroz. Pokazao je da uz odličnu koncentraciju i ponašanje može mnogo toga da se napravi. Važno je da njega i Vanju Marinkovića vratimo tokom ova dva dana pauze do početka druge faze, rekao je Pešić.

Danas se obeležava i 20 godina od osvajanja zlata u Indijanapolisu na Svetskom prvesntvu, kada je takođe bio selektor.

Da me niste podsetili, verovatno se ne bih setio. To je jedan od događaja koji su me motivisali da ostanem trener. Stalno se podsećam toga da smo mi uzeli zlato, a onda sam video Nemačku sa 10 svojih igrača i sinom Markom koji su uzeli bronzu. Pitao sam se: ’Šta više želim’, a onda me je pozvao brat i rekao da odem u penziju. Ali, tu sam i dalje, prisetio se Pešić, koji pokušava da napravi još jedan veliki uspeh sa novom generacijom.

FOTO: FIBA

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PSV na veličanstven način osigurao titulu!

Fudbaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i najverovatnije osigurali titulu. Po dva gola za PSV...

POVEZANE OBJAVE