Zvezda saterala Monako u ćorsokak, ali je koštala velika neopreznost Srnića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na startu grupne faze Lige Evrope na svom stadionu od Monaka sa 1-0.

Crveno-beli su prikazali odličnu igru i nadjačali velikana francuskog fudbala, ali je presudio jedan mali detalj kada je Slavoljub Srnić nespretno odgurnuo protivničkog igrača u šesnaestercu, pa je dosuđen penal.

Već u početnoj fazi utakmice pouzdani štoper crveno-belih Aleksandar Dragović dobio je javnu opemenu u vidu žutog kartona, pa je morao da se pripazi u nastavku.

U 11. minutu viđena je prva konkretna pretnja na utakmici, i to na strani francuskog tima. Po levoj strani su kombinovali Katai i Rodić, ali posle centaršuta beka crveno-belih Pešić nije zahvatio loptu kako je želeo. Akciju je na drugoj strani nastavio Bukari, ali je iz svega ispao samo korner.

Kapiten Milan Borjan u 16. minutu bio je direktni spasilac srpskog tima pošto je odbranio jedan na jedan situaciju sa Kamarom. Tome je prethodila nespretna reakcija Milunovića i kao posledica izgubljena lopta Gelora Kange.

Dosta problema su Francuzima pravili Bukari i Kanga, ali nije bilo naročito konrektnih prilika sve do 37. minuta. Upravo je posle akcije Ganjanina lopta završila u korneru, posle kog je šansu imao Dragović, ali nije bio dovoljno precizan.

Na visini zadatka je u prvih 45 minuta bila i odbrana tima Miloša Milojevića, zajedno sa kompletnim timom u fazi kada se igralo ispred njegovog gola.

U završnici prvog poluvremena Bukari je iskoristio svoju brzinu u kontri, ušao u šesnaesterac i pobegao protivničkim fudbalerima, ali je golman Nibel ipak uspeo da zaustavi udarac, iako je malo falilo da lopta ipak završi u golu.

Odličnu priliku stvorio je srpski šampion u 52. minutu, kada je Kanga sjajno uposlio Bukarija, koji je uputio loptu u šesnaesterac, ali ju je Katai promašio.

U 56. minutu bilo je veoma opasno pred golom tima iz Kneževine! Prvo je Bukari odličnom varkom izbacio svog čuvara i poslao loptu u šesnaesterac, gde je nastala velika gužva. Nakon toga je se domogao Kanga koji je opalio sa dvadesetak metara i dobro zatresao prečku, nakon što je loptu zakačio golman francuskog tima. Ubrzo je usledio i korner, kada je Kataiju malo falilo da bolje zahvati loptu, pa je završila pored druge stative.

Milimetri su falili da crveno-beli povedu u 61. minutu posle slobodnog udarca Kataija, ali je golman u poslednjem trenutku sprečio da lopta pređe gol-liniju. 

Velika neopreznost Srnića u 72. minutu, kada je odgurnuo protivničkog igrača, koštala je njegov tim jedanasterca, koji je Embolo realizovao za vođstvo Monaka.

Ubrzo je i na suprotnoj strani viđena situacija u kojoj je po uspostavljenom kriterijumu mogao da bude dosuđen penal, kada je Ben na vreme odneo loptu, a potom je oboren u kaznenom prostoru, Ipak, reakcija sudija je izostala.

U poslednjim minutima regularnog dela igre sudija umalo nije poklonio i drugi penal za francuski tim, posle čistog starta Dragovića, ali je intervenisala VAR soba.

Zvezda je nakon toga svim silama krenula po izjednačenje u pet dodatnih minuta, iz čega se izrodio sjajan udarac glavom Milunovića posle kornera, ali je još jednom Nibel skinuo loptu sa gol crte! Međutim, ostala je kratkih rukava.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Milunović, Dragović – Rodić, Sanogo, Kanga, Srnić (od 76. Nikolić) – Bukari, Katai (od 88. Kulibali) – Pešić (od 55. Ben)

MONAKO: Nibel – Disasi, Marijapan, Badijašil – Vanderson, Kamara, Fofana (od 57. Lukas), Kajo Enrike – Minamino (od 57. Diata), Golovin (od 83. Jakobs) – Ben Jeder (od 66. Embolo)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA SE REKACIJA NERAZURA: Procurio izgled Interovog dresa za sledeću sezonu! (FOTO)

Ostalo je još šest kola do kraja Serije A, Inter je na korak od novog Skudeta. Izabranici Simonea Inzagija...

POVEZANE OBJAVE