Aca Petrović uporedio Srbiju i Sloveniju: Evo ko igra lepšu košarku!

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbje, Aca Petrović ne krije da je oduševljen igrama srpskog nacionalnog tima na Evrobasketu.

Kada je Pešić, stari lisac, napravio to što je napravio sa Teodosićem, čak ni FIBA u svom renkingu pred Eurobasket ih nije bila videla među prve četiri Mislim da su bili peti…”

Podseća i da nema Bogdanovića i Bjelice.

“Međutim, mislim da je fantastično posložena ekipa. Gledao sam sve utakmice, igraju sjajno. To je košarka koju bih voleo da moja ekipa, moja reprezentacija ili klub igraju tako. Ali, za to treba da imaš dva MVP-a. Jedan je Micić iz Evrolige, a drugi je Jokić iz NBA. Niko ne priča da im fali Bogdanović, da nije došao Bjelica, ali igraju sa toliko šarma tu košarku da sada izgledaju najozbiljnije na Evrobasketu”, kaže Petrović. 

Naravno, ponovo je podsetio na 1989. godinu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila Evropsko prvenstvo koje je odigrano u Zagrebu. 

“Dugo nisam video reprezentaciju da se tako dobro dodaje. Kad posle skoka krenu u tranziciju, to je rapsodija. Na taj način je igrala famozna reprezentacija Jugoslavije 1989. na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Isti stil. Dražen je bio plej, a tu su bili još Kukoč, Divac, Rađa, Danilović… Gledam sve utakmice, ali onog kada utakmica Srbije krene – gledam je sa uživanjem”, istakao je on.  

Uporedio je Srbiju sa Slovenijom. 

“Ne igra niko lepšu košarku od Srbije… Slovenija igra nešto drugo. Oni igraju izolaciju ili pik sa Dončićem, najdominantiji igrač proizvodi poene – treba 47 poena, ispuni, treba 13 asistencija – ispuni. Obe reprezentacije su vrhunske, ali na različitim nivoima. Ovo što igra Srbija je poezija”, rekao je on. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE