KREĆE BORBA ZA SALATARU: Reprezentativci stigli u Valensiju

Izabranici selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog nalaze se u Valensiji gde će se u okviru Grupe B Svetske grupe takmičenja 2022. za plasman u finalnu rundu boriti protiv domaćina Španije,
Kanade i Južna Koreje.  

Boje Dejvis kup selekcije Srbije u Valansiji braniće: Miomir Kecmanović (33), Filip Krajinović (41), Laslo Đere (66), Dušan Lajović (92) i Nikola Ćaćić (62. u dublu na ATP listi).

Održana je svečana večera Grupe B u Valensiji na kojoj su tradicionalno razmenjeni pokloni između igrača i selektora. Poklon koji su naši Dejvis kup reprezentativci i selektor našeg tima razmenili sa igracima i selektorima Španije, Koreje i Kanade  je grb Nemanjića.

Raspored mečeva i satnica u Valensiji za tim Srbije izgleda ovako: prvi meč Srbija igra protiv ekipe Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu  (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. *

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.

Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.

Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.

FOTO: TSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Istorijski trenutak za srpsku košarku: Kompanija Meridianbet i Košarkaški savez Vojvodine potpisali ugovor o sponzorstvu (VIDEO)

U duhu proslavljanja veka košarke u Srbiji – potpisan novi ugovor o saradnji Nije tajna da je Srbija zemlja košarke...

POVEZANE OBJAVE