Francuska nakon produžetka slomila Italijane i došla do polufinala!

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva nakon što je savladala Italiju rezultatom 93:85.

Velika drama viđena je u ovom meču, a Francsuzi su tek nakon produžetka uspeli ostvariti pobedu.

Francuzi su bili bolji rival sve do finiša treće deonice i održavali su do deset poena prednosti, ali Italijani su u jednom trenutku podigli intezitet igre i preokrenuli.

U finišu treće četvrtine napravili su seriju 10:0, uz odličnu rolu Nika Maniona, i prvi put poveli 62:5. Tu deonicu su dobili sa 31:18 i u poslednju ušli sa solidnih šest poena viška.

Azuri su početkom odlučujuće četvrtine došli do maksimalnih plus 8, međutim, tim Vensana Kolea je uspeo da se pribere, zadrži priključak, i u poslednjih pet minuta uđe sa tri poena prednosti za Italiju (67:64).

Simone Fontekio je u 38. minutu pogodio trojku za 75:68, Francuzi su uspeli da dođu do dva poena minusa (77:75), a Fontekio ih je vratio u život promašivši oba penala na 16 sekudi pre kraja. Toma Ertel je iskoristio poklon i polaganjem lopte u koš uveo je meč u produžetak.

Ertel je bio ključni igrač, Rudi Gober postigao četiri poena, uključujući i penale na 1:55 minuta pre kraja za 87:83 za svoj tim.

Do kraja meča, Italjani su promašili ključne šuteve dok su sa druge strane Francuzi pogađali i zasluženo prošli u polufinale.

Francuska će se u petak u borbi za mesto u finalu sastati sa boljim iz meča Slovenija – Poljska, 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON USPEŠNIH KVALIFIKACIJA: Međedović u drugom kolu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u narednu rundu mastersa u Madridu. Posle velike borbe i skoro dva i po...

POVEZANE OBJAVE