Senzacija na Evrobasketu: Poljaci srušili Slovence za polufinale!

Košarkaši Poljske napravili su iznenađenje i srušili aktuelnog Evropskog šampiona reprezentaciju Slovenije i tako su se plasirali u polufinale Evrobasketa. Oni su od Slovenaca bili bolji rezultatom 90:87.

Od samog starta utakmice Poljaci su krenuli snažno, dominirali su i u napadu i u odbrani.

Krajem druge četvrtine neshvatljivi padovi u igri Slovenaca, jedino je Dragić uspevao nekako da probije odbranu, a na drugoj strani su sevale trojke, nakon jedne Ponitkine je bilo 23 poena razlike.

Na kraju poluvremena je bilo 39:58 za Poljake, a onda veliki povvratak Slovenaca.

Zaigrali su agresivnije u odbrani, Dončić je bio fenomenalan, baš kao i Dragić, sa druge strane Poljaci nisu mogli ništa da pogode. Sloter je pokušavao dva puta uzastopno sa 8 metara, ništa nije ulazilo…

Slovenija je dobila četvrtinu sa 24:6, a kada je prešla u prednost na početku poslednje deonice. Bilo je i visokih 73:68, ali su Poljaci preko Slotera uspeli da ponovo povedu. Ponitka, koji je već početkom poslednje deonice imao tripl-dabl, pogodio je trojku na 4 i po minuta do kraja za 79:76. 

Poljaci su bili bliži pobedi u završnici, a onda je Sloter pogodio na drugi obruč za 84:76 na 2:36 do kraja. 

Ključnu trojku postiže Ponitka na 1:15 do kraja utakmice, sve je odlučio da sam reši za 87:80!

Imali su i plus devet na 50 sekundi do kraja, mislili su svi da je gotovo, a onda trojka, pa poeni Dragića.

Međutim to je bilo sve što su mogli uradili Slovenci, Prepelič je počeo poslednji napad i neprecizno je dodao, uz to tražio faul, ali od toga nije bilo ništa, na kralju Poljaci su slavili rezultatom 90:87.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE