Francuzi rutinski u finalu Evrobasketa!

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u finale Evrobasketa nakon što je rutinski savladala selekciju Poljske rezultatom 95:54.

Imali su Francuzi 67:36 na devet minuta do kraja. Neverovatno zvuči podatak da su u tom trenutku Francuzi imali ukupan indeks korisnosti 105, a Poljaci 18. 

Evidentno istrošeni, Poljaci su se mučili da postignu koš od samog starta, Ponitka je zaustavljen, baš kao i Sloter, ostali su bili čak i ispod svog nivoa, a apsolutno ništa nije polazilo za rukom ekipi Igora Miličića. 

Dovoljno govori i činjenica da su ubacili svega 18 poena za prvih 20 minuta.

Sve je u četvrtoj četvrtini ukazivalo da će biti i plus 40 poena za Francuze, nekoliko puta su stizali do 39 poena razlike, a onda i čitavih 42 poena prednosti nakon poena Porijea na dva minuta do kraja.

Na kraju, u ekipi Francuske Jabusele je ubacio 22 poena, Furnije je dodao 10, a zanimljivo da kod Poljaka niko nije imao preko 10 poena, najbliži Sloter sa 9, Ponitka je imao 7.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZE U BEOGRAD: PAO oslabljen u naredne dve utakmice?

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su na 1-1 u plej-of seriji Evrolige protiv Makabija. Serija se sada seli na dve utakmice...

POVEZANE OBJAVE