UZALUD 30 POENA ŠRUDERA: Lorenco Braun došao glave i domaćinu, Španci su u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, čija se završnica odigrava u Berlinu, pošto su bili bolji od domaćina Nemačke, posle pobede 96-91.

Vodili su Španci većim delom prvog poluvremena, i imali u nekoliko navrata 9 poena razlike, ali su ipak nemački košarkaši u trećoj deonici stigli do preokreta, a potom i prvog dvocifrenog vođstva na meču, posle koša Johanesa Timana na oko minut i po do isteka ovog dela.

Međutim, tu nije bio kraj preokretima, a do novog, i ispostaviće se poslednjeg, stigao je tim Serđa Skariola na nešto manje od pet minuta do kraja, preko visokih igrača Osmanija Garube i Vilija Ernangomeza, na šta se trojkom nadovezao Lorenco Braun za 86-77, posle čega nije bilo povratka za tim Gordija Erbera.

Najbolji u redovima pobednika još jednom je bio bivši košarkaš Crvene zvezde, naturalizovani Amerikanac Lorenco Braun, koji je ovog puta postigao 29 poena, uz 6 asistencija i 2 skoka.

Pratila su ga braća Ernangomez, Vili sa 14 poena, 4 skoka i asistencijom, i Huančo sa 11 poena i 3 skoka.

Poraženom timu je uzalud bilo i 30 poena i 8 asistencija Denisa Šrudera. Dvocifreni su bili još i Obst i Vagner sa po 15, odnosno Tajs sa 10 poena.

Za pehar će odlučivati u meču sa Francuzima, koji su nešto ranije bili više nego ubedljivi protiv Poljaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUVREME U ARENI: Partizan na krilima navijača, +8 za crno-bele!

Košarkaši Partizana igraju duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Nakon prvog poluvremena, ekipa Željka Obradovića vodi sa 40:32 Crno-beli su bolje...

POVEZANE OBJAVE