BIVŠI NEMAČKI KOŠARKAŠ GOVORIO O NOVOJ ULOZI DEJANA BODIROGE I RAZLOGU ELIMINACIJE FAVORITA: U prednosti su ekipe koje se više drže zajedno

Košarkaška reprezentacija Nemačke dogurala je do polufinala na ovogodišnjem Evrobasketu, čiji je domaćin u završnim nadmetanjima (Berlin), dok se jedna od grupa igrala u Kelnu.

Nepremostiva prepreka bila je reprezentacija Španije, pa ostaje borba za bronzu protiv najveće senzacije, ekipe Poljske.

Turnir prati i nekadašnji evroligaški košarkaš i reprezentativac ove zemlje Patrik Femerling, koji je za “Nova S” govorio o razlozima ispadanja favorita i novoj ulozi Dejana Bodiroge, koji je postao čelni čovek Evrolige.

On je pokušao da locira ključ uspeha na tekućem prvenstvu Evrope.

Mislim da su u prednosti ekipe koje se više drže zajedno, koje imaju pravi balans između odbrane i napada. Ne igra se prema NBA pravilima, drugačija su pravila u odbrani i to se koristi. Tako su i Nikoli Jokiću i Janisu Adetokumbu otežali život, Španija je do finala došla jer je igrala sjajnu timsku košarku, rekao je Femerling, pa dodao:

U košarci je sve teško… Sada se igra više na snagu, očekivanja su ogromna i zato treba naći tim u koji će zvezda moći da se uklopi. U napadu se uvek ide na glavnog igrača, a treba i dodavati i biti agresivan, i tu se onda gube neke mogućnosti, smatra osvajač bronze iz Indijanapolisa 2002. i srebra iz Beograda 2005. godine.

On smatra da je Bodiroga pun pogodak za mesto prvog čoveka Evrolige.

Nismo pričali, ali sam srećan što konačno ima posao (smeh). Mislim da je veoma važno što je došao on na tu poziciju kao lider, neko ko je igrao košarku na najvišem nivou i video sve kao igrač. Zna i kako funkcioniše politička situacija, i mnogo je bitno što je Bodiroga došao. Nadam se da će uspeti i da pronađe neko rešenje između Evrolige i FIBA, kako bi košarka bila bolja za sve, istakao je Nemac, što je i dodatno obrazložio.

Rad u Savezu (KSS-U) je mnogo težak posao koji nosi ogroman pritisak. Poseduje ogromno iskustvo kao veliki igrač, uz to iskustvo rada u KSS mislim da će uspeti da se izbori sa svim velikim očekivanjima i pritiskom na čelu Evrolige, i od igrača, i u pregovorima sa FIBA. Mnogo posla je pred njim, svestan je nekadašnji njegov saigrač iz Barselone.

Prisetio se Femerling i tih igračkih dana.

Bilo je lako igrati sa njim. Daj loptu Dejanu i on će uraditi nešto dobro. Bilo je stvarno zabavno, uživao sam kada smo bili saigrači, osvojili smo i Evroligu sa njim, a borili smo se i kada smo bili rivali. Sjajan igrač, sjajan momak i apsolutno zasluženo legenda, ne ostavlja dilemu nekadašnji košarkaš Albe, Barselone, Panatinaikosa, Olimpijakosa i Betisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE