Dženkins otkrio da li bi prihvatio poziv reprezentacije Srbije

Gotovo da više nema košarkaške reprezentacije u Evropi bez naturalizovanih Amerikanaca u sastavima, a tome posežu i najuspešnije reprezentacije, sa velikom košarkaškom tradicijom.

Sve češće se postavlja pitanje angažovanja stranca i u našem nacionalnom timu, posebno je poslednje tri godine nisu donele uspehe.

Ovim povodom je višegodišnji košarkaš Crvene zvezde, a sada FMP-a Čarls Dženkins istakao, u izjavi za “Mondo”, da uprkos tome što poseduje pasoš naše zemlje, ne bi zaigrao za reprezentaciju Srbije.

On je očigledno odlično razumeo srpski mentalitet za godine koje je proveo u našoj zemlji.

Iskreno, ne bih igrao za Srbiju ni da me pozovu. Da, imam pasoš, ali vi Srbi ste ponosan narod. Ljudi žele da za reprezentaciju igraju igrači rođeni u Srbiji. Ne bih čak ni razmišljao o tome, nikada ne bih to učinio, poštujem stav Srba o tome. Slali su mi poruke na društvenim mrežama povodom toga, ali Srbija ima pregršt talentovanih igrača koji rastu, razvijaju se i treba da dobiju šansu. Ne bih voleo da se nađem u takvoj situaciji. Kada bi se to u teoriji dogodilo, neki bi bili srećni da me vide u dresu Srbije, neki ne bi, to je preveliki pritisak, igranje za drugu reprezentaciju, rekao je popularni Đenka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE