ZVEZDINA POTRAGA ZA NAPADAČEM: Želela i nekadašnjeg igrača Radnika, poznat pravi razlog neuspele pozajmice Gaiča

Crvena zvezda ovog leta izvršila je kompletnu rekonstrukciju najisturenije linije tima. Posle više godina klub je napustio heroj navijača Milan Pavkov, a kao višak je za 1.000.000 evra otišlo i veliko zimsko pojačanje Ohi Omoidžuanfo.

Umesto njih sada napadačku liniju čine povratnik Aleksandar Pešić i Kalifa Kulibali, koji je stigao u završnici prelaznog roka, kao zamena za odlazeći dvojac.

Ipak, fudbaler iz Malija, koji je došao kao slobodan igrač, nije bio prva opcija za ovo mesto.

Poznato je da su, čak i nakon angažovanja visokog špica iz Nanta, u srpskom šampionu želeli da na pozajmicu iz moskovskog CSKA dovedu Argentinca Adolfa Gaiča, a sada je jasno i zbog čega na kraju nije ostvaren ovaj posao.

Argentinac je golom i asistencijom u Kup utakmici protiv Torpeda ubedio trenera Armejaca Vladimira Fedotova da zaslužuje još jednu šansu, koju je već opravdao i golom Krasnodaru.

Ranije se govorilo da je podela njegove zarade od 900.000 evra glavni razlog izostanka dogovora.

Međutim, potpuno van radara i domašaja javnosti prošla je želja Zvezdinih čelnika da u srpski fudbal vrate Igora Zlatanovića, koji se u Srbiji istakao partijama u surduličkom Radniku.

On je 2019. godine otišao u Majorku za 1,3 miliona evra, ali se nije naigrao tamo, kao ni na pozajmicama na kojima je bio.

Zatim je ovog leta pojačao Makabi iz Netanje, gde je oživeo karijeru i na pet utakmica zabeležio 4 gola.

Ipak, obeštećenje od 1,5 miliona evra bilo je nepremostiva prepreka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LŠ: Tenerife prvi finalista!

U prvom polufinalu F4 Lige šampiona, koji se igra u Beogradu, u kojem su se sastali Tenerife i Peristeri,...

POVEZANE OBJAVE