Odbojkašice krenule ka odbrani svetskog trona!

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, danas posle podne (sreda, 21. septembar), u 17.00 časova, putuje u Holandiju gde će igrati na 19. Svetskom prvenstvu, koje će se odigrati u Arnemu, Roterdamu i Apeldornu u Holandiji i Lođu, Gdanjsku i Gljivicama u Poljskoj od 23. septembra do 15. oktobra.

Seniorke Srbije će igrati u  C grupi sa SAD, Nemačkom, Bugarskom, Kanadom i Kazahstanom. Prva dva kola C grupe odigraće se u Arnemu, a preostala tri u Lođu.

Srbija će u Arnemu igrati protiv Kanade i Bugarske, a u Lođu protiv Nemačke, Kazahstana i SAD.

Reprezentacija Srbije će prvi meč u C grupi odigrati u nedelju, 25. septembra u Arnemu protiv Kanade od 20.00 časova. Drugu utakmicu Srbija će odigrati u Arnemu u ponedeljak, 26. septembra protiv Bugarske od 16.00 časova.

Srbija će treći meč u C grupi odigrati u Lođu u četvrtak, 29. septembra protiv Nemačke od 16.00 časova. Četvrti rival Srbiji biće Kazahstan u petak, 30. septembra od 13.00 časova.

Naše odbojkašice će u poslednjem 5. kolu, u pravoj odbojkaškoj poslastici, igrati protiv SAD u subotu, 1. oktobra od 19.00 časova.

U B grupi u Arnemu i Gdanjsku će igrati Poljska, Turska, Dominikanska Republika¸Koreja,Tajland i Hrvatska.U A grupi u Arnemu će igrati Holandija, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija, a u D grupi u Arnemu će igrati Brazil, Kina, Japan, Kolumbija,Argentina i Češka.

Plasmanu drugu fazu izboriće po 4 reprezentacije iz sve 4 grupe, koje će biti svrstane u dve grupe sa po osam selekcija.

U F grupi u Lođu, u Poljskoj igraće po četiri rerpezentacije iz C i B grupe, dok će u E grupi u Roterdamu, u Holandiji, igrati po četiri selekcije iz A i D grupe. U drugoj fazi, sve reprezentacije će odigrati po 4 meča protiv selekcija koje nisu bile u njihovoj grupi.

Plasman u treću fazu, odnosno četvrtfinale, izboriće po četiri reprezentacije iz obe grupe.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala će se odigrati u Gljivicama, u Poljskoj i u Apeldornu, u Holandiji.

Finale i meč za treće mesto će se odigrati u Apeldornu, u Holandiji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED NOVI DERBI: Partizan se snažnom porukom obratio navijačima (VIDEO)

Fudbaleri Partizana gostuju Crvenoj zvezdi u polufinalu Kupa Srbije. Raniji derbi, 173. po redu igran ovog vikenda, pripao je crveno-belima...

POVEZANE OBJAVE