OPROŠTAJ PUN SUZA: Federer poražen u poslednjem meču karijere, Novak i Rafa emotivni! (VIDEO)

Jedan od najboljih tenisera i sportista ikada Rodžer Federer zvanično se oprostio od aktivnog igranja tenisa, a ovaj trenutak je bio veoma emotivan, kako za njega, tako i za sve prisutne.

U poslednjem meču je poražen u dublu u kom je, u sklopu Lejver kupa, nastupao sa svojim najvećim rivalom Rafaelom Nadalom. Bolji je bio američki par Frensis Tijafo/Džek Sok posle preokreta sa 2-1, po setovima 4-6, 7:6 (7:2) i 11-9.

Nakon tesnog poraza u supertajbrejku legendarni Švajcarac nije mogao da prestane da plače, a emocije nije uspeo da obuzda ni Nadal.

Događaju su prisustvovali i saigrači Novak Đoković i Endi Mari, druga dvojica najvećih rivala, a ni Srbin na kraju nije mogao a da ne pusti suzu.

Što se samog meča tiče, odužio se, pa se tako Federer penzionisao dan kasnije nego što je planirano, pošto se duel završio posle ponoći.

Ključni brejk u prvom setu tim Evrope napravio je u poslednjem gemu, nakon što su Amerikanci, koji su predstavljali tim Sveta, u prethodnom propustili brejk-šansu.

U drugom je Svet poveo sa 3-1, ali su se dvojica majstora ekspresno vratili i poravnali na 3-3. Ovaj deo je obilovao brejk-loptama, a takav je bio i pretposlednji u kom su Federer i Nadal spasili čak pet brejk prilika protivnika, ali ipak su ubedljivo izgubili u tajjbrejku.

Meč-tajbrejk, koji je obilovao preokretima, na kraju je ipak izgubio tim Evrope, pa će tako biti upisan poraz u poslednjem meču karijere slavnog tenisera.

FOTO: Laver cup

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tompkins o Zvezdi: Volim svoje saigrače, volim upravu…

Trej Tompkins je pre dva meseca stigao na Mali Kalemegdan, a protiv Studentskog centra je odigrao prvu utakmicu pred...

POVEZANE OBJAVE