VTB SUPERKUP: Partizan propustio priliku, Uniksu treće mesto!

Partizan – Uniks 77:83 (23:22, 20:17, 19:21, 15:23)

Košarkaši Partizana, osvojili su četvrto mesto na VTB Superkupu nakon poraza od Uniksa. Crno beli su imali prednost tokom većeg dela meča koji je bio pun preokreta. Nisu je iskoristili i doživeli drugi neuspeh na turniru.

Uniks je bolje počeo susret i nametnuo ritam. Stekli su sredinom deonice i maksimalnih sedam koševa viška. Serijom 8:0, Partizan je na kraju četvrtine preokrenuo i poveo.

Dobru igru su produžili i na početku drugog perioda. Stekli su +8 nakon serije 8:0. Uniks se konsolidovao i uspeo da održi priključak. Crno beli su odbili nalet i dodatno uvećali razliku.

Rusi su i tad uspeli da priđu, ne dozvolivši crveno belima da se značajnije odlepe. Na poluvreme se otišlo sa 43:39 za Partizan.

Crno bele su predvodili Trifunović i Panter sa po 8 poena. Kod Uniksa, istakao se makedonski plej Nenad Dimitrijević sa 13 koševa, dok je Rejnolds imao poen manje.

Izabranici Željka Obradovića, održavali su prednost i uvećali plus tokom treće deonice. Ni ta prednost nije dugo trajala, pošto je Uniks stigao na 58:58 u samom finišu trećeg perioda.

I četvrta četvrtina je počela u izjednačenom ritmu. Pri kraju, Rusi su uspeli da iskoriste pad u igri Partizana i zauzmu treće mesto.

Predvodio ih je odlični Nenad Dimitrijević sa 30 poena uz 19 koševa Džejlena Rejnoldsa. U timu Partizana, istakli su se Janis Papapetru i Uroš Trifunović sa 12 poena, a koš manje imao je Kevin Panter.

Partizan u utorak očekuje medija dan, a u petak duel prvog kola ABA lige na gostovanju Ciboni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Kecmanović za sat vremena do drugog kola!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu. Savladao je kineskog takmičara Žižena Žanga sa 2:0....

POVEZANE OBJAVE