LEGENDARNI FRANCUSKI TENISER: Sada je sve dosadno, Đoković i Nadal su predvidivi

Nedavno se na Lejver kupu, porazom u dublu koji je odigrao zajedno sa Rafaelom Nadalom, od tenisa oprostio osvajač 20 gren slem titula Rodžer Federer.

Ovim povodom je stanje u tenisu nakon Švajcarca prokomentarisao legendarni francuski teniser Janik Noa, nekada 3. na svetu.

Da li će neko moći da zameni Federera? Ne, niko nije zamenio Lejvera ili Mekenroa. Neko će doneti nešto novo. Ljudi su skloni da komentarišu sport gledajući samo rezultate. Ne shvataju da je ključna komponenta spektakla i drame. Tehnički i atletski elementi su sekundarni. Kad je Rodžer igrao, znao si da će se nešto dogoditi. Doći će neko drugi, ali biće drugačije. Sviđalo mi se kad je izlazio na mrežu jer je to skraćivalo poene. Morate da bacite svoje karte na sto bez da ih predugo držite u ruci, pohvalno se izrazo o Švajcarcu.

Noa se potom osvrnuo na neke od starijih teniskih majstora, ali i verovatno, uz Federera, najvećih ikada Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Šta mi se svidelo kod Mekenroa? Njegov bekhend i njegov forhend? Ne, njegova ličnost. Mekenro danas ne bi završio meč. Isto važi i za Nastasea. Koliko je dece počelo da igra tenis zahvaljujući Nastaseu? Mnogo jer je bilo urnebesno. Sada je sve dosadno. Nemojte pogrešno da me shvatite, Nadal i Đoković su fenomenalni, ali predvidivi. Kakav je Zverevov glas? Ne znam, nikad čuo. Voleo bih da svuda ima mikrofona da ti igrači mogu da se izraze. Voleo bih da se smeju, vrište, šale, plaču. Videti Federera i Nadala kako plaču ruku pod ruku je nešto najbolje jer izražavaju svoju ljudskost, iskren je bio Noa.

Noa je poslednji Francuz koji je osvojio gren slem titulu, što je učinio daleke 1983. godine na Rolan Garosu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SL: Čukarički posle preokreta ostao u trci za Evropu (VIDEO)

Fudbaleri ČukaričkogSavladali su Mladost iz Lučana u drugoj rundi plej-ofa Superlige Srbije - 4:1 (2:1). Poveli su gosti, posle...

POVEZANE OBJAVE