SRBIJA U VRHU LIGE NACIJA PO SVIM PARAMETRIMA: Dvojac nezamenjivih

Fudbaleri Srbije sinoć su napravili još jedan veliki useh, pošto su pobedom nad Norveškom u Oslu obezbedili plasman u elitnu diviziju Lige nacija, kao i mesto u drugom šeširu na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pored timskog, krajnjeg i najvažnijeg uspeha, naš tim se nalazi u vrhu i po statističkim parametrima.

Srpski napad je opravdao očekivanja, s obzirom na to da ga čine igrači visoke klase, pa je tako najbolji u čitavoj B dviziji sa 13 postignutih golova. Pored naših, samo su još Škotska i Ukrajina uspele da postignu dvocifreni broj pogodaka.

Za ovaj poduhvat je najzaslužniji Aleksandar Mitrović, koji je sinoć postigao jubilarni pogodak, a koji je bio njegov šesti u ovom izdanju takmičenja. Tome je najviše doprineo het-trik u pretposlednjem kolu protiv Šveđana.

U ovom segmentu ga prati još jedan špic – Luka Jović, koji je jedini među našim fudbalerima koji se upisivao u strelce više od jednog puta. Sinoć im se priključio i Vlahović, treći kolega iz napada.

Među dodavačima je najbolji u našem sastavu bio kapiten Dušan Tadić, sa 4 završna dodavanja.

I kad je reč o odbrani Srbija, Škotska i Ukrajina su tri najbolje selekcije, s tim da je raspored nešto drugačiji, pošto je najmanje puta loptu iz mreže vadio golman Ukrajinaca – samo 4, dok su po pet golova primili naš i sastav Škotske.

Najviše minuta među našim igračima upisao je Dušan Tadić – 488, dok je 423 na terenu proveo Aleksandar Mitrović, uprkos propuštenom prvom meču protiv Šveđana. Sergej Milinković-Savić odigrao je 367 minuta, a njegov brata Vanja na golu i Nikola Milenković 360. Sergej je propustio sinoćnji duel zbog parnih žutih kartona, dok Milenkovića nije bilo na ovom okupljanju, pa je jasno koliko su i njih dvojica važni za igru reprezentacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati detalji sukoba: Uhapšeno više od 50 osoba, ima povređenih

Uvertita pred 173. "večiti"derbi između fubalera Crvena zvezde i Partizana bio je sukob huligana. Sada je poznato i više detalja...

POVEZANE OBJAVE