SVETSKO PRVENSTVO: Briljantna Srbija, pao olimpijski šampion!

Srbija – SAD 3:0 (25:20, 25:23, 25:13 )

Odbojkašice Srbije, pobedile su Ameriku za kraj prve faze Svetskog prvenstva. Branilac planetarne titule bio je bolji od aktuelnog olimpijskog šampiona u direktnom duelu za prvo mesto u grupi.

Na početku susreta Amerikanke su se prve odlepile i povele 6:3. Imale su i +5 od 10:5. Srbija je to uspela da niveliše i sredinom seta ima poen zaostatka na 15:14 a potom i izjednačenja 17:17.

Serijom 5:0, Srbija je stekla prvo značajnije vođstvo u finišu seta za 22:18. Iskoristile su izabranice Danijelea Santarelija prvu set loptu za vođstvo od 1:0.

Amerikanke ponovo na početku seta stiču vođstvo od dva razlike. Sredinom seta Srbija ponovo stiže do izjednačenja 15:15. U neizvesnom finišu drugog seta, uspele su naše igračice da dođu do kapitalnog vođstva od 2:0.

Nastavile su Srpkinje u dobrom ritmu i treći set povevši 4:2 na početku. Potom su imale i od 14:10 serijom pet nula stekle velikih 19:10. To je kasnije bilo dovoljno za važan trijumf.

Srbiju je predvodila sjajna Tijana Bošković sa 25 poena. Po osam su imale Jovana Stevanović i Sara Lozo.

Kod Amerikanki istakla se Kara sa šest, a pet poena imale su Hejli i Druz.

Srpkinje u drugu fazu ulaze sa maksimalnim brojem bodova koje prenose. Tu će odigrati još četiri meča sa četiri najbolje selekcije iz B grupe a to su: Tajland,Dominikanska Republika, Poljska i Turska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE