BODIROGA: Sigurno ćemo voditi računa o ovom regionu

Nedavno je Đordi Bartomeua posle mnogo godina na čelu Evrolige nasledila legenda srpske košarke Dejan Bodiroga.

On je danas gostovao u dnevniku televizije “Nova S”, gde je između ostalog govorio i o mogućnosti da iz našeg regiona bude više klubova u elitnom evropskom takmičenju.

Zasad Evroliga garantuje jedno mesto šampionu ABA lige. Sticajem okolnosti, zbog svega što se desilo sa ruskim klubovima, Partizan je dobio vajld kard. Ovaj region je dao mnogo evropskoj košarci – ABA je imala tri predstavnika, svedeno je na dva, pa na jedan. Treba naći balans, da se ne gledaju jedino tržišta, već da se nađe ravnoteža koja će zadovoljiti sve. Sigurno ćemo voditi računa o ovom značajnom regionu, poručio je Bodiroga.

Glavno pitanje koje se postavlja jeste mogućnost poboljšanja odnosa Fibe i Evrolige zarad interesa košarke.

Nismo još imali sastanke. Moja pozicija je takva da štitim interese evroligaških klubova, ali ovakav kalendar onemogućava razvoj celokupne evropske košarke. Zato je neophodno da imamo dijalog sa FIBA, i da probamo da nađemo najbolje moguće rešenje za razvoj košarke u Evropi. Mislim da svi igrači iz NBA i Evrolige treba da igraju za reprezentacije, ali treba naći kompromis. Verujem da možemo da nađemo neki bolji kalendar koji će zadovoljiti sve aktere, izjavio je novi predsednik Evrolige.

Trenutno je aktuelan i problem sa moskovskim CSKA, koji ima stalnu licencu, ali mu je zabranjeno takmičenje. Prethodnih godina je uz njih uvek bio bar još jedan ruski klub, a česta je bila situacija da tamošnji timovi budu i dobitnici vajld karda.

Oni su jedan od osnivača Evrolige, akcioniari su, ali ovo je situacija koja je izvan kompetencija Evrolige. Videćemo kako će se situacija razvijati, sada ništa konkretnije ne možemo da kažemo, ostao je nedorečen Bodiroga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POMALO NEOČEKIVANO: Zvezda Milana stavljena na transfer listu, cena – 30.000.000 evra!

Kako prenosi Gazeta delo sport, jedan od nosilaca igre Milana u prethodnih nekoliko sezona stavljen je na transfer listu. Ismael...

POVEZANE OBJAVE