SP: Odbojkašice ekspresno do pobede nad domaćinom u užarenoj atmosferi

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je na startu druge faze Svetskog prvenstva domaćina Poljsku sa 3-0 u setovima (26-24, 25-22, 25-18), pred 5.000 domaćih navijača, poznatih po odbojkaškom fanatizmu.

Najefikasnija u našem sastavu bila je Tijana Bošković sa 14 poena, 11 je postigla Jovana Stevanović, a 9 Maja Aleksić.

U poraženom timu je Olivija Rozanski zabeležila 17, a Magdalena Stisjak 14 poena.

Naše odbojkašice su trijumfovale za 77 minuta, a o tečnoj igri i dominaciji svedoče i sjajno raspoređeni poeni.

U prvom setu se činilo da će presudni biti sjajni servisi Tijane Bošković i blokovi Jovane Stevanović, zahvaljujući kojima smo poveli sa 17-12. Ipak Poljakinje su se potpuno povratile, ali su izgubile na razliku, gde je do izražaja došla mentalna snaga naših.

U drugom setu su naše devojke servisom Buše povele već u prvoj fazi sa 8-3, ali su ponovo dozvolile opuštanje i smanjenje zaostatka na samo 2 poena. Ipak, ne i potpuni povratak protivnica, pa su povele sa 2-0.

U trećem setu su odbojkašice Srbije bile najsigurnije i lako privele meč kraju.

Naša reprezentacija naredni meč igra u sredu od 19 sati protiv Dominikanske Republike, a trenutno je prvoplasirana u novoformiranoj grupi F, sa svih 6 poebda i 17 bodova, ispred SAD-a koji ima dva manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE