SVETSKO PRVENSTVO: Srbija ne posustaje, pao Tajland za 8-0!

Srbija – Tajland 3:0 (25:23, 25:17, 25:15)

Odobjkašice Srbije savladale su Tajland i sa prve pozicije u grupi idu u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Izabranice Danijelea Santarelija, i dalje su neporažene a ovo im je osmi trijumf. Do sada su izgubile samo dva seta.

Meč je počeo u izjednačenom ritmu. Srbija je sredinom seta stekla 12:10. Tajlanđanke su uspevale da održe priključak i budu u igri za preokret, što im je uspelo kada su preokrenule na 22:21. Srbija se izvukla i serijom 4:1 povela u setovima.

Srbija je bolje počela drugi set i povela 7:4. Dozvolile su kasnije protivnicama da priđu na 12:11. Srbija je odbila taj nalet i opet stekla tri poena prednosti (15:12). Ubrzale su Srpkinje ritam i pri kraju seta imale 23:16 i iskoristile za 2:0.

Treći set je takođe počeo u egalu kao i prvi. Potom se Srbija odvojila na 10:8 i 15:10 u kasnijem delu seta. Bilo je i maksimalnih +6 na 18:12 za srpske igračice koje su bez problema privele susret kraju.

Srbiju je predvodila Ana Bjelica sa 15 poena, a poen manje dodala je Bojana Milenković.

Kod Tajlanđanki, istakla se Pimpičaja sa osam poena. Hataja je imala pet poena.

Srbija sutra od 17:30 igra poslednji meč druge faze protiv Turske. Rival u četvrtfinalu će joj biti četvrtoplasirana selekcija iz svoje grupe F a to je za sada Poljska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI IKADA: Pet asistencija i gol Mesija u pobedi Intera

Najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi postao je prvi igrač u istoriji MLS lige sa pet asistencija na jednoj...

POVEZANE OBJAVE