SVETSKO PRVENSTVO: Perfektna Srbija bez poraza do četvrtfinala!

Srbija – Turska 3:0 (25:20, 25:21, 25:23)

Odbojkašice Srbije, savladale su Tursku i potvrdile prvu poziciju pred četvrtfinale Svetskog prvenstva. Srpkinje do sada nisu izgubile nijedan meč na šampionatu gde brane krunu. Jedino im je Bugarska uzela dva seta.

Srbija se na početku meča odlepila na 4:2. Sredinom seta je prednost porasla i na +5 (13:8). Ubrzo su povele sa 1:0 održavši prednost.

Silovito je Srbija krenula u drugi set serijom 7:0. Kasnije se opustila i Turska je stigla do 13:7. Održavale su izabranice Danijelea Santarelija razliku od 5 poena viška. Ipak, Turska se u završnici približila na 20:18. Srbija je taj nalet odbila za vođstvo 2:0.

Turkinje su nakon egal početka, prve stekle osetniju prednost od 8:4 u trećem setu. Srbija je sredinom seta uspela da stigne do izjednačenja, a potom i preokreta 17:15. Stekle su i plus četiri 21:17. Serijom 4:0, Turska je izjednačila na 21:21. Potom su Srpkinje nanizale dva poena za konačan trijumf.

Srbiju je sa 23 poena predvodila Tijana Bošković. Brankica Mihajlović je sakupila 15 a Maja Aleksić 13 poena.

Kod Turkinja se istakla Derja Čebečioglu sa 13 dok je poen manje imala Sahin.

Srbija će u četvrtfinalu igrati sa četvrtoplasiranom ekipom iz svoje F grupe, a rival će biti poznat kada se završe svi mečevi poslednjeg kola druge faze.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SITI SVE BLIŽI PRVOM MESTU I TITULI: Vulvsi ispraćeni sa pet golova, a četiri su Halandova! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija ubedljivo su na Etihadu savladali Vulverhempton sa 5-1 u 36. kolu Premijer lige. Tako je tim...

POVEZANE OBJAVE