ABA LIGA: Partizan ubedljiv u Skoplju

MZT – Partizan 74:92 (9:25, 23:23, 20:21, 22:23)

Košarkaši Partizana ostvarili su drugi trijumf na startu ABA lige. Nakon Cibone, savladali su u gostima skopski MZT (), a ključna je bila prva četvrtina. Makedonski tim je tako doživeo oba poraza od večitih rivala na startu regionalnog takmičenja.

Crno beli su poenima Jama Madara otvorili susret. Poveli su na startu sa 9:0. Prekinuo ju je trojkom Kefi. Tim iz Skoplja je imao veoma loš šut iz igre tokom prve deonice, dok su izabranici Željka Obradovića odlično šutirali za dva čime su i napravili početnu prednost.

Serijom 8:0 su je dodatno uvećali na maksimalnih +14 pred kraj prve deonice. Druga je bila poenterski izjednačenija na početku, ali je Partizan već imao rezultatsku zalihu. Održavali su je tokom čitave druge četvrtine. Sa +16 je Partizan otišao na odmor.

MZT je parirao po sa 4 pogođene trojke naspram 5 Partizana. Oba tima su imali po sedam izgubljenih lopti uz bolji šut iz igre Partizana koga su sa predvodili Dante Eksum sa 12 i Džejms Naneli sa 10 poena.

U redovima makedonskog tima se istakao na poluvremenu Mikael Kefi koji je sa 14 poena bio jedini dvocifreni. MZT je bolje počeo treću četvrtinu u pokušaju da razliku spusti ispod 10 poena. Ipak, Partizan je uspeo da odbije njihov nalet i nastavi da održava vođstvo sa početka meča. Poveli su i sa +23 (69:46)

Partizan je kroz celu četvrtu četvrtinu samo kontrolisao rezultat i priveo meč kraju. Lože izdanje u prvoj deonici, koštalo je MZT boljeg rezultata.

Najbolji u timu Partizana bili su Eksum i Naneli sa po 17 poena. Madar je susret završio sa 12 koeševa.

Kod ekipe MZT-a istakao se Strahinja Mićović sa 18 a Kefi je imao poen manje.

Partizan nakon ovog meča gostuje Baskonji u Evroligi u petak a u nedelju dočekuju Studentski Centar.

MZT će gostovati ekipi Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE