U VATRENOJ ATMOSFERI: Odbojkašice u polufinalu Svetskog prvenstva posle velike drame sa domaćinom!

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Svetskog prvenstva na kom brane titulu posle prave drame! Posle pet setova (21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14) bile su bolje od domaćina Poljske, u prepoznatljivoj vatrenoj atmosferi.

Iako su bile nadomak pobede u 4. setu, uspeo je domaćin da stigne do velikog preokreta i odvede meč u tajbrejk, koji je bio pun preokreta, ali je na kraju još jednom kvalitet našeg tima došao do izražaja.

U prvom setu su se naše odbojkašice prve odvojile na 3 poena prednosti, posle poena Jovane Stevanović i greške protivnica. Ipak, posle greške Tijane Bošković došlo je do novog preokreta (20-19), a do kraja su se odlepile na najveću dotadašnju prednost i blokom Ružanjski povele sa 1-0 u ssetovima.

U drugom setu su se naše trgle i odmah povele sa 6-1, što su održavale do rezultata 11-5, kada je lukavo prošla Brankica Mihajlović. Posle malog naleta Poljakinja, naše su se oslepile na još veću prednost od 21-13 posle 13. poena Tijane Bošković.

Ipak, tada je usledila serija protivnica od 5 poena, što međutim nije bilo dovoljno za još jedan preokret, pa je rezultat u setovima bio poravnat.

Treće set je većim delom protekao neizvesno, ali je Santarelijev tim od rezultata 18-18 nanizao seriju poena 6-1 i preokrenuo na 2-1 u setovima.

Naše su bile na rubu pobede u 4. setu kada su povele sa 17-12 blokom Mihajlovićeve, a potom i sa 23-19, ali je domaćin nošen podrškom sa tribina nanizao 4 poena za totalni preokret, nakon greške Boškovićeve, a potom su i na razliku odvele meč u tajbrejk set.

Poljska je imala veliku šansu da povede sa dva poena pri rezultatu 5-4, ali je tada dugi poen hrabro kuvanjem završila Bojana Drča, nakon čega je usledio i blok Maje Aleksić za preokret na 6-5 u korist plavih devojaka.

Ipak je domaćin prvi došao do osetnije prednosti, kada je Magdalena Stisjak na mreži iskoristila lošu organizaciju napada Srpkinja i donela 9-7 svom timu.

Novi preokret nam je donela Tijana Bošković, ali se sve okrenulo as servisom Stisjak. U ovim momentima je svaki naš napad išao ka Tijani Bošković koja je ostajala hladnokrvna, dok je s druge strane Stisjak pogrešila kada je najmanje trebalo, i tako donela meč-loptu Srbiji.

Na kraju je pobedu Plavoj četi donela Jovana Stevanović, blokom i as servisom!

Najefikasnija je bila Tijana Bošković sa 36 poena, Brankica Mihajlović je imala 15, a Jovana Stevanović 12, uključujući i dva poslednja.

Nije domaćinu pomoglo ni 40 poena Magdalene Stisjak. Pored nje je bila dvocifrena samo još Olivija Rozanski sa 11.

U polufinalu će se Srpkinje sastati protiv reprezentacije SAD, koje su sa maksimalnih 3-0 bile bolje od Turske.

FOTO: FIVB

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE