Jovanović govorio o razlozima poraza od PAO-a

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i drugi poraz na startu Evrolige pošto su u veoma neizvesnom meču u završnici ispustili pobedu nad Panatinaikosom na svom parketu.

Utiske nakon poraza sumirao je trener crveno-belih Vladimir Jovanović.

Hvala navijačima na neverovatnoj podršci. Dali su nam energije kada nam je ponestalo, ali nismo nažalost to uspeli da iskoristimo do kraja. Počeli smo dobro na oba kraja, druga četvrtina je bila ključna. Napravili smo neke greške, promašili šuteve, nismo igrali dobru odbranu. Posebno kada smo vodili pet razlike u poslednjoj deonici, promašili smo bitne šuteve, napravili neke veoma glupe greške i dali protivniku šansu da pogodi iz tranzicije. Dali su tešku trojku na tri i po sekunde do kraja, imali ofanzivni skok koji je možda presudio. Opet, imali smo šut za pobedu, promašili smo, imali smo penale za nerešeno, promašili smo jedan, rekao je trener Zvezde, pa dodao:

Kada je tako u Evropi, nismo ni zaslužili više. Te dve izgubljene lopte na kraju… Trebalo je drugačije dao to izvedemo, ali imamo velikih problema sa povređenim igračima, a to se odrazilo na organizaciju igre. Nedostajao nam je plejmejker koji će da stane na loptu. Sa time živimo, verovali smo u igrače koji su na terenu da mogu da pronađu put do jednog koša koji bi rešio pitanje pobednika, ali nismo uspeli, konstatovao je Jovanović.

ipak, uočio je i pozitivne strane.

Kontrolisali smo i mi neki deo utakmice, igrali solidno. Bez povređenog Markovića i Nedovića smo igrali na loptu, vodili pet razlike na dva minuta do kraja. Nedostaju nam ti igrači i jedva čekamo da se vrate. U ABA ligi smo našli način da dođemo do pobede i bez tri igrača. Danas nismo uspeli, puno bi nam značilo na samopouzdanju i ovoj fenomenalnoj publici koja je još jednom pokazala da je najbolja.Imali smo neke dobre momente defanzivno na obe utakmice. Krivo mi je što nismo nagradili sami sebe. Primili smo nesrećnu trojku na tri sekunde do isteka napada i taj jedan ofanzivan skok. To su neki detalji, ali to je živa stvar. Nemam šta da zamerim igračima, jer kada nismo uhvatili loptu, njih četvorica su bili na skoku, primetio je strateg srpskog kluba.

On smatra da greške u završnici nisu posledica neuigranosti.

Ne mislim da je neuigranost. To je situacija kada se lomila utakmica. Glupa greška jer smo imali slobodnog igrača nešto ranije, nismo to pročitali, a onda smo dali loptu u ruke protivniku i dva kontranapada koja ne mogu da se brane. To je odlučilo. Postojala je doza nesigurnosti, što je možda i normalno jer igrači znaju koliko je važno, a i u kakvoj smo situaciji, izjavio je trener zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE