NADMOĆNO: Srbija bez poraza do krova sveta!

Srbija – Brazil 3:0 (26:24, 25:22, 25:17 )

Odbojašice Srbije, odbranile su titulu šampiona sveta pobedom nad Brazilom. Naše dame završile su takmičenje bez poraza pa ovaj trijumf još više dobija na težini. U prva dva seta se vodila žestoka borba, a onda je Srbija pokazala zašto je najbolja na planeti.

Brazilke su se prve odlepile na startu susreta. Povele su sa 4:2. Ubrzo je to bilo osetnijih 7:3 uz slab početak izabranica Danijelea Santarelija. Brazil je vodio i 10:7, ali je Srbija stigla do izjednačenja nakon serije 3:0.

Zaigrale su potom bolje Srpkinje i povele sa 16:14. Zatim se ušlo u neizvesnu završnicu prvog seta. Igralo se na razliku što je Srbija iskoristila za vođstvo od 1:0.

Selekcija Brazila sa 4:2 počinje i drugi set. I u ovom delu igre Srbija u sredini seta dolazi do izjednačenja 12:12. Potom su Karioke povele sa 16:14. Srbija je napravila seriju 7:1 i povela 21:17. Brazilke su pretile, ali je Srbija odbila te nalete za 2:0 i na korak se približila odbrani titule.

Za razliku od prva dva seta, Srbija je na početku trećeg imala vođstvo. Odlepile su se naše dame na 9:6. Naš tim je imao i maksimalnih 8 poena viška kada je vodio sa 17:9. Ta zaliha je bila dovoljna za odbranu svetskog trona.

Najbolja u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 22 poena. Jedanaest poena upisala je Jovana Stevanović.

Kod Brazilki su se istakle Gimaraeš i Tešeira sa po 9 poena.

Datum i mesto dočeka zlatnih odbojkašica biće naknadno poznati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trener Vojvodine izneo utiske nakon važne pobede nad Partizanom

Fudbaleri Vojvodine došli su do veoma važna tri boda pobedom nad Partizanom u gostima. Tako su opstali u borbi za...

POVEZANE OBJAVE