DOČEKALA SVOJIH PET MINUTA: Porodila se, provela sezonu u Zvezdi, a sada je NAJBOLJA

Odbojkašice Srbije napravile su još jedan fantastičan uspeh pošto su po drugi put uzastopno osvojile Svetsko prvenstvo, pobedom nad Brazilkama u finalu sa maksimalnih 3-0.

Dominantno su naše ostale na svetskom tronu, bez poraza, a to je moralo da se oslika i na individualne nagrade, gde je, pored Tijane Bošković, Teodore Pušić i Mine Popović, laureat na kraju bila i – Bojana Drča (nekada Živković), koja je proglašena za najboljeg tehničara.

Dugo je Bojana čekala na svoju šansu. Još u početnoj fazi karijere isticala se u Zvezdi sa kojom je beležila uspehe, a čak je, kao tehničarka, birana i za najboljeg blokera finalnog turnira evropskog CEV kupa.

Od 2009. je bila pri reprezentaciji, uspela je kasnije da se ustali kao prva zamena Maje Ognjenović, ali jasno je da pored jedne od najboljih tehničarki sveta nije mogla da ima veliku minutažu.

Dočekala je svojih pet minuta 2017. godine kada je kao prvi dizač Srbije osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, u godini kada je Maja napravila pauzu.

Prošlog januara rodila je i dete, a onda se vratila odbojci u dresu svoje Crvene zvezde, sa kojom je prethodne sezone uzela duplu krunu.

A nakon svega toga, vrhunac – titula svetskog šampiona, a potom i proglašenje za najboljeg dizača prvenstva, što će reći da je trenutno upravo Boša najbolja na svetu.

Zasluženo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE