Zvezda poražena u Madridu posle loše prve četvrtine, Vildoza dvocifren

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i četvrti uzastopni poraz na startu nove sezone Evrolige. Ovog puta je u Madridu bolji bio Real sa 72-56.

Naš predstavnik je odigrao odličnu drugu i deo treće četvrtine, ali ga je koštao veoma loš prvi kvartal koji je izgubljen sa čak 15 poena razlike i bio ključan. Nijednog trenutka naš tim nije došao do prednosti, čak ni do izjednačenja.

Crveno-beli su od starta bili u inferiornom položaju, pošto je Real poveo sa 4-0. Dobrić je potom odgovorio trojkom, ali je odmah uzvratio na isti način i Gabrijel Dek.

Nije srpski tim imao rešenja za Ćaća Rodrigeza koji je lako proigravao svoje saigrače pod košem iz čega su proizilazila brojna zakucavanja.

Posle jednog takvog Vinsenta Poarea Madriđani su već nakon manje od sedam minuta igre stekli dvocifrenu prednost (18-7), a najviše se istakao francuski košarkaš Korneli.

Nakon što je Zvezda za osam minuta ostala na samo 7 poena, Holand je prekinuo ovaj post ulaskom u igru kada je odmah pogodio trojku za 21-10, ali je na drugoj strani častio protivnika fauliravši Džanana Musu pri šutu za tri poena.

Nakon dva realizovana bacanja reprezentativca BiH i još jednog koša Poarea rezultat je posle uvodnih 10 minuta bio velikih 25-10 za Kraljevski klub.

Dobio je odmah na prvom meču veliku minutažu najnovije pojačanje Zvezde Luka Vildoza, ali je u prvoj četvrtini imao uglavnom neuspešne solo akcije.

Proigrao je međutim Argentinac u drugom delu igre i bio najzaslužniji što je zaostatak do poluvremena bio gotovo prepolovljen, pre svega sa dve vezane trojke, kada je njegova ekipa smanjila na pristojnih 35-28 na nešto manje od dva i po minuta do odlaska na pauzu.

Pokušao je da veže Vildoza i treći šut van linije 6,75, ali je iz velike daljine bio neuspešan u ranoj fazi napada. U početnoj fazi ove deonice tim Vlade Jovanovića je nastavio da nosi Džon Holand, što pogođenom trojkom, što razigravanjem saigrača.

Na 20 sekundi do isteka poluvremena iskusni Stefan Marković je prokockao čitav napad koji je završio nerezonskim pokušajem za tri poena, što je na drugoj strani brzo kaznio Dek za prednost domaćina od 39-30, što je bio bilans na polovini meča.

I drugo skorašnje pojačanje našeg tima Miroslav Raduljica dobio je veliku minutažu tokom prvog kvartala, ali je za skoro 5 minuta u igri zabeležio samo dve izgubljene lopte, dok je u napadu bio potpuno neutralisan.

Nakon povratka na parket Vildoza se istakao i sa dve asistencije, a Real je za četiri minuta imao samo 3 poena, koja je ubacio Abalde početkom ovog dela. Trojku mu je odmah, međutim, uzvratio Ben Bentil, što je bio početak serije 7-0 crveno-belih, kada su prišli na samo -3 (42-39).

Još jednom trojkom Bentila prišao je naš tim na samo 2 poena manjka (44-42), ali je ubrzo Real stegao odbranu i odvojio se na 50-42 posle kontre Rodrigeza (50-42), kada je usledio tajmaut Jovanovića na tri minuta do isteka trećeg perioda.

Ubrzo je Ivanović promašio potpuno otvoren šut iz ugla, kada ga je pronašao Vildoza, što je na drugoj strani pogotkom za tri kaznio Musa, kada je prednost već ponovo bila dvocifrena, pošto je španski tim vodio sa 54-42, posle serije od 10 uzastopnih poena.

U poslednjem momentu ove deonice Vildoza je svojim desetim poenom postavio rezultat 54-44 pred ulazak u završnih 10 minuta.

Zvezda je sa 5 uzastopnih poena Bentila i nove njegove trojke nagovestila na pet minuta do kraja potencijalno uzbudljivu završnicu kada se spustila na 57-50.

Potom se u napadu razigrao i Hasan Martin koji je sa 4 poena smanjio na -5, ali je tim Ćusa Matea do kraja utakmice bio bolji i ubedljivo slavio.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Gabrijel Dek sa olraund partijom od 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Džanan Musa je dodao 13, a Geršon Jabusele 11 poena.

U Zvezdi je sjajan bio Ben Bentil sa 17 poena (trojke 3/6), uz 5 skokova, a jedini koji je bio dvocifren pored njega je debitant Luka Vildoza sa 10 poena, uz 3 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NA EURO ZA 1€

Započnitee sportsku avanturu sa nama i priuštite sebi nezaboravno putovanje koje će ostati zauvijek urezano u vašim uspomenama. Postanite dio...

POVEZANE OBJAVE