ZVEZDA POSLALA DOPIS: Izbor Bjekovića je čin neprijateljstva prema našem klubu!

Fudbalski klub Crvena zvezda, reagovao je povodom predstojeće izborne sednice skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Ona je zakazana za 31. oktobar, a tada bi trebalo da se izabere novi predsednik.

Uz Nebojšu Lekovića, kandidat za to mesto je i vršilac te dužnosti Nenad Bjeković.

Crveno – beli su se oglasili dopisom.

Oni u njemu predlažu odlaganje Skupštine za 90 dana zbog obaveza reprezentacije na Mundijalu u Kataru.

Smatramo da sadašnje rukovodstvo FSS treba da završi trenutni ciklus i da predvodi reprezentaciju naše zemlje na narednom Svetskom prvenstvu. Nelogično je da se izborna Skupština FSS zakazuje svega petnaest dana pred početak najvažnijeg događaja u reprezentativnom fudbalu. Na ovaj način pojedinci zloupotrebljavaju dosadašnje dobre igre naše reprezentacije sa namerom da zauzmu funkcije naredne 4 godine. Mora da se razume da vođenje fudbalskog saveza nije samo vođenje reprezentacije, stoji u dopisu.

Zatim se dodaje:

FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS jer je s obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, izbor Bjekovića čin neprijateljstva prema našem klubu. Nećemo prihvatiti da se na ovakav način bira predsednik fudbalskog saveza, bez uvažavanja interesa našeg najvećeg Kluba, bez konsultacija sa najvećim Klubom u Srbiji, a sve pod plaštom neophodnog mira koji je potreban našoj reprezentaciji,

U zaključku se navodi:

Zašto se insistira baš na Bjekoviću kao isključivom rešenju za predsednika? Da li su oni koji predlažu Bjekovića svesni da nije prirodno na silu nametati rešenje protiv volje najvećeg Kluba? Da li inatom žele da uspostave dobre odnose u srpskom fudbalu naredne 4 godine? Gde vodi ovo novo uvođenje Toleta Karadžića u srpski fudbal Nećemo prihvatiti da se FK Crvena zvezda dalje marginalizuje u rukovodstvu FSS niti dozvoliti ponavljanje istorije sistemskog urušavanja najvećeg srpskog Kluba iza koga stoji preko 4 miliona navijača. Punih 8 godina dižemo naš Klub iz pepela u koji je sistemski bačen. Nećemo dozvoliti nikome ni da pomisli da može ponovo na sličan način da se ophodi prema najvećem brendu Srbije.

Crvenu zvezdu za vikend očekuje meč u Nišu protiv Radničkog nakon trijumfa protiv Vojvodine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makabi u nepovoljnom položaju pred meč u Atini

Makabi putuje u Atinu na megdab Panatinaikosu, a trener Ponosa Izraela Oded Kataš  potvrdio je da Vejd Boldvin neće...

POVEZANE OBJAVE