EVROKUP: Budućnost umalo prokockala +20, dabl-dabl Kabe

košarkaši Budućnosti slavili su nakon produžetka na svom terenu protiv Promiteasa sa 95-89, u sklopu 3. kola grupne faze Evrokupa.

Umalo crnogorski tim nije ispustio 20 poena prednosti, pošto je u završnici regularnog dela došlo do potpunog preokreta, iako su u poslenju četvrtinu ušli sa +17.

Crnogorski tim je tokom većeg dela prve četvrtine imao malu prednost, ali se u drugoj odlepio na dvocifrenu prednost posle osmog poena Alfe Kabe na nešto manje od četiri minuta do poluvremena, za prednost od 41-31.

Ubrzo se trojkom nadovezao i Kameron Rejnolds, a posle oba realizovana bacanje Erona Vajta tim Vladimira Jovanovića stekao je najveću prednost u prvih 20 minuta od 48-31.

I na poluremenu su imali velikih +15 posle koša Petra Popovića (50-35), pa ništa nije nagoveštavalo da će gosti meč uvesti u produžetak.

Ubrzo nakon povratka na parket grčki sastav je uspeo da zaostatak svede na jednocifren, ali su Podgoričani uzvratili i novom trojkom, ovog puta Fila Buta, i tako vratili najveću prednost od +17 (60-53).

St sPrednost je rasla i do 20 poena razlike, ali su u poslednjoj deonici postigli samo 10 poena i jedva se spasili poraza, pošto je došlo do preokreta i košem Džo Janga su gosti poveli sa 81-79 na samo sedam sekundi do kraja.

Fil But je ipak izjednačio, a u produžetku grčki tim nije iskoristio nalet iz poslednje deonice i nije imao šanse protiv domaćina.

Najefikasniji u pobedi bio je Fil But sa 18 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije, dok je Alfa Kaba zabeležio dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova.

Srpski reprezentativac Marko Jagodić-Kuridža upisao je 7 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije.

U poraženom timu je Džo Jang postigao 20 poena uz 5 završnih dodavanja, dok je Entoni Kouen upisao 15.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRA I NA MADRIDSKOJ ŠLJACI: Nadal objavio važne vesti pred početak turnira

Nakon turnira u Brizbejnu početkom godine, Rafael Nadal se vratio tenisu na takmičenju u Barseloni. Posle pobede nad Flaviom Kobolijem,...

POVEZANE OBJAVE