Nadal prestigao Novaka

Mnogo je parametara prema kojima se odmerava uspešnost trojice najboljih svetskih tenisera ikada – Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera – čije su se ere preklopile u neverovatna rivalstva.

Novak je prema mnogo čemu sada već ostavio dvojicu rivala iza sebe, ali ga je sada Španac prestigao po broju nedelja provedenih u TOP 3 tenisera sveta, sa 673 sedmice.

Srbin je – nakon pada usled brojnih zabrana nastupa na turnirima ove sezone, kao i gubljenja svih bodova sa Vimbldona i pored odbrane titule, iz političkih razloga – na 672 sedmice.

U ovoj kategoriji je i dalje neprikosnoven Federer sa 750 nedelja među najbolja tri tenisera na ATP listi. Videćemo da li će zadržati primat s obzirom na to da se nedavno povukao.

Na četvrtom mestu je Džim Konors sa daleko manje vremena provedenog u TOP 3 – 592 nedelje, dok je od aktivnih tenisera tek na 12. mestu Britanac Endi Mari sa 226, dok je Danil Medvedev na koti 81.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLEMIKA VEČITIH: Posle Ostoje, stigao odgovor Čovića, zna se kad mu ističe mandat!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u petak protiv Mege počinju polufinale ABA lige. Crveno-beli su ligaški deo završili na prvom mestu....

POVEZANE OBJAVE