IZ ZVEZDE PRED OKRŠAJ SA MLADIM RADNIKOM PORUČUJU: Nemamo prava na kiks

Odbojkaši Crvene zvezde dočekuju sutra u četvrtfinalu 58. Kupa Srbije Mladi radnik iz Požarevca u SC “Voždovac” na Banjici od 18.30 časova. Biće ovo, inače pravi derbi i duel dve za sada jedine neporažene ekipe u prvenstvu.

Da su u sjajnoj formi izabranici Igora Žakića potvrdili su i pre dva dana protiv Radničkog iz Kragujevca, takođe na Banjici, a uz Dušana Nikolića, posebno se istakao Lazar Marinović.

Kup je specifično takmičenje, igra se jedna utakmica. Imamo prednost domaćeg terena, ali to ne mora ništa da znači ako se ne pokaže na terenu. Moramo da uđemo u meč jako i fokusirano. Svi znamo da u ovom duelu nemamo pravo na kiks, jer se igra jedna utakmica za prolaz u polufinale Kupa Srbije. Čeka nas težak meč, ekipa Mladog radnika je u naletu, nisu poraženi u prvenstvu kao ni mi. Protivnika shvatamo maksimalno ozbiljno, istakao je Lazar Marinović, korektor Crvene zvezde.

On je izdvojio i druge prednosti pred ovaj okršaj.

Ne mora da znači uvek i da je domaći teren prednost. Prošle godine je Crvena zvezda ispala u kupu na Banjici. Može da bude mala prednost, ali Mladi radnik ima iskusne igrače. Jednostavno trebalo bi ući u meč sa puno energije i velikom željom da se pobedi. Ako budemo bili borbeni ne brinem se za ishod. Kako vreme bude odmicalo mislim da će ovaj tim Crvene zvezde izgledati sve bolje, ovo još nije naš maksimum. To će biti negde u januaru. Ne kažem da sada nije bitno, ali u tom periodu posle Nove godine biće najpotrebnije. U svakom slučaju međusobno super funkcionišemo, dobra je energija unutar ekipe, rekao je primač servisa crveno-belih.

Iza crveno-belih odbojkaša su dve teške nedelje u kojima su paralelno igrali evropske i utakmice domaće Superlige

Da, imali smo zgusnut raspored, ali to nije ništa, tek sada kreće ono pravo, utakmica za utakmicom. Sa druge strane, imali smo i dovoljno vremena za odmor, sve je to naš stručni štab dobro organizovao. U narednih nekoliko nedelja nas čeka “pakao” od utakmica, putovanje u Finsku, prvenstvo, kup, ali moramo da nađemo vremena i za odmor. Tako se planiraju i koncipiraju treninzi, više na oporavku, nego na radu. Donekle imamo i tu sreću, prednost, što i na klupi imamo igrače koji mogu da uđu kad god je potrebno i zamene uvek ove na terenu, naglasio je Marinović.

On je govorio i o tome koliko je teško biti fokusiran na tri fronta, kup, prvenstvo i Evropu.

Teško je. Očekuje nas i dugo putovanje u Finsku za dve nedelje, ali polako, idemo utakmicu po utakmicu. Moramo da gledamo prvu sledeću koja je na redu, a to je sad Mladi radnik, pa Gornji Milanovac. Ne razmišljamo mnogo o Evropi i Fincima, iako je i to blizu, brzo će doći. Samo da svi budemo zdravi i sve će doći na svoje, odnosno da maksimalno koristimo odmor, izjavio je Zvezdin odbojkaš.

Prošla su već tri kola u prvenstvu i Zvezda je prva, ali nema prostora za opuštanje.

Prošle godine liga je bila izuzetno zanimljiva, ove će takođe biti teško, već sada je jasno da nema lakog protivnika. Milion puta je rečeno, ali svakog rivala moramo da shvatimo ozbiljno, nikoga ne bi trebalo potceniti. Ako malo daš rivalu, uzme ti celu ruku. Koliko god da je u Ljigu izgledalo da smo “lagano” pobedili Spartak, nije bilo tako. Dobili smo prvi set sa 25:12, pa smo drugi izgubili sa 22, jer smo se malo opustili. Protivnik je to odmah iskoristio. Nema prostora za opuštanje, to nam je i bila opomena. Partizanu se desio kiks u Pazovi, Vojvodina se namučila sa Metalcem u Novom Sadu, svakome to može da se desi, pa i nama. U svakom slučaju niko nije za potcenjivanje u svaki meč moramo da uđemo maksimalno. Niko se unapred ne predaje i što se mene tiče to je dobro, zaključio je u dosadašnjem delu možda i najbolji igrač Crvene zvezde.

FOTO: OK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE