Prvi MVP meseca u ABA ligi iz Zvezde!

Prvi ovosezonski MVP meseca u regionalnoj ABA ligi je bek Crvene zvezde Luka Vildoza.

Argentinac je za kratko vreme potpuno opravdao očekivanja od dolaska u klub sa Malog Kalemegdana, a sada je stigla potvrda i jednim ovakvim priznanjem za mesec oktobar.

Prosečno je beležio 16,5 poena, 1,5 skokova, 6 asistencija i 2,5 ukradene lopte. Dovoljno za titulu najkorisnijeg igrača, iako nije tu od početka sezone.

Vildoza je za sajt ABA lige objasnio šta je doprinelo da eksplodira odmah po dolasku u klub.

Ono što mi je mnogo pomoglo je prilika da razgovaram sa glavnim trenerom pre nego što sam stigao u Beograd. Dao mi je potrebno samopouzdanje i stavio do znanja da me tim želi. Kada sam stigao, ceo tim me je podržao da na terenu pokažem za šta sam sposoban. Takođe, ceo klub mi je pomogao da se osećam kao kod kuće i da se integrišem u okruženje na najbolji mogući način, objasnio je Argentinac.

Zatim je govorio o tome šta navijači mogu dalje da očekuju od njega, ali nije želeo mnogo da obećava.

Ne mogu obećati da ću nastaviti da igram onako kako sam igrao u prethodnih nekoliko utakmica tokom sezone, ali ono što mogu da obećam je da ću se boriti u svakoj utakmici. Nastaviću da guram napred i pokušaću da učinim sve što mogu da pomognem svom timu da pobedi, poručio je Vildoza.

Prokomentarisao je i jačinu regionalnog takmičenja.

Iako sam do sada odigrao samo dve utakmice u regionalnom takmičenju, moj utisak je da je liga zaista, zaista teška, posebno kada se igra na putu, rekao je sjajni bek.

Veruje u svoj tim i ima najviše ambicije.

Imamo tim, koji će se sigurno boriti za vrh. Uostalom, ove sezone smo i dalje neporaženi. Ako nastavimo da radimo na način na koji smo radili u poslednje vreme, možemo da budemo zaista tvrd tim. Zajedno možemo da uradimo neke dobre stvari i da se borimo da još jednom osvojimo šampionat, smatra Vildoza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JEDNO IME MANJE: Ragnik odbio Bajern, ostaje veran reprezentaciji!

Fudbaleri Bajerna u prvom duelu polufinala Lige šampiona remizirali su 2:2 sa Real Madridom. U Nemačkoj su izgubili titulu i...

POVEZANE OBJAVE