EL: Veče preokreta, Srbi odlični!

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su nažalost i peti poraz od početka nove sezone Evrolige, a večeras su odigrane još četiri utakmice. Pobede su ostvarili Žalgiris, Valensija, Barselona i Asvel, a bilo je to pravo veče preokreta.

Žalgiris je u Kaunasu savladao Albu sa 88-81, posle velikog preokreta, pošto je berlinski klub vodio u jednom trenutku druge četvrtine i sa 20 poena prednosti.

Edgaras Ulanovas je bio najefikasniji na utakmici sa 21 poenom i 3 skoka, Evans je dodao 15 (4 skoka, 4 asistencije), a Brazdeikis poen manje.

U poraženom timu je naturalizovani hrvatski košarkaš Džejlen Smit upisao 14 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Tamir Blat 12 poena i 8 asistencija.

Veliku prednost prokockao je i Olimpijakos protiv Valensije, i to u Pireju, pošto je vodio sa 16 poena razlike u trećoj deonici, ali je na kraju poražen za pola koša sa 83-82.

Poraz se desio veoma nesrećno, pošto je Saša Vezenkov na tri sekunde do kraja faulirao Krisa Džonsa pri šutu za tri poena, a ovaj potom realizovao sva bacanja.

Iako je bio tragičar na kraju, Vezenkov je sa 20 postignutih poena bio najbolji na utakmici, pošto je uz to imao i 3 skoka i fenomenalnih 7 asistencija.

Odlični su bili i Volkap sa 12 poena i 6 završnih dodavanja, koliko je imao i Kosta Slukas, uz poen manje.

U pobedničkom timu je Bojan Dubljević upisao 17 poena i 3 skoka, a junak meča Kris Džons je uz isti učinak dodao i 7 asistencija.

Veoma zanimljivo je bilo i u Blaugrani gde je Barselona takođe samo jednom razlikom slavila protiv Fenerbahčea, pošto je na kraju bilo 81-80.

Posle veoma ujednačenog prvog poluvremena, činilo se da će kataloinski tim lako rešiti utakmicu kada je u trećoj deonici poveo sa +16 (60-44), međutim umalo da dođe do velikog preokreta, iako tim Šarunasa Jasikevičijusa nijednog momenta nije dozvolio ni izjednačenje.

Ipak, posle promašene trojke Nikole Kalinića na osam sekundi do kraja, Džonatan Motli je postigao samo dva poena, pa je turski klub ostao “kratak” za pola koša do produžetka.

Srpski reprezentativac je imao sjajan učinak od 14 poena, 2 skoka i 3 asistencije, dok su se u pobedničkom timu istakli još Nikolas Laprovitola sa 26 poena i 7 završnih dodavanja, kao i naturalizovani Slovenac Majk Tobi sa 13 poena i 7 skokova.

Na suprotnoj strani je Džonatan Motli postigao 23 poena, uz 7 skokova, dok je naš Marko Gudurić imao 11 poena i po 3 skoka i asistencija.

Nije moglo večeras bez preokreta ni u Bolonji, pošto je Virtus tokom druge deonice vodio sa +19 (42-23), ali je već do kraja treće to svedeno na samo poen viška, dok je u poslednjih 10 minuta došlo do potpunog preokreta Asvela i pobede od 84-79.

Dejvid Lajti i Džonatan Metjuz bili su najzaslužniji za trijumf sa po 16 poena, dok je Amine Noa upisao dva manje, uz po 2 skoka i asistencije.

U poraženom timu je najbolji bio naš Miloš Teodosić sa 14 poena i 3 asistencije, dok su Lunberg (3 skoka, 2 asistencije) i Bako (6 skokova) zabeležili poen manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE