SP KVALIFIKACIJE: Region stopostotan, sjajan dabl-dabl Kamenjaša

Pored pobede Srbije u Njukaslu nad Velikom Britanijom, trijumfalan dan su imali i ostali nacionalni timovi iz regiona.

Slovenija je, naravno lišena pomoći NBA zvezda Luke Dončića i Gorana Dragića, savladala Izrael na gostovanju u Tel Avivu sa 75-62.

Izraelci su takođe znatno oslabljeni, bez Denija Avdije i igrača iz Evrolige.

Od starta druge deonice Slovenci su bili u konstantnoj prednosti, koja je varirala, ali na kraju se nije postavljalo pitanje pobednika.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Miha Lapornik (3 skoka, 4 asistencije) i Edo murić (7 skokova, 2 asistencije) sa po 16 poena, dok je Žiga Samar zabeležio 13 poena, uz 5 skokova i 6 završnih dodavanja.

U Izraelu je Tomer Ginat bio jedini dvocifreni sa 12 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije.

Slovenija sa 6 pobeda i 3 poraza zauzima treće mesto u grupi J, dok je Izrael sa 3 pobede na pretposlednjem petom mestu.

Crna Gora sigurno korača ka drugom uzastopnom učešću na Mundobasketu, pošto je slavila u gostima protiv Češke sa 65-56.

Gosti su na početku drugog poluvremena došli do dvocifrene prednosti i održavali je skoro sve vreme do kraja duela.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je iskusni Nemanja Radović sa 15 poena i 6 skokova, Vladimir Mihailović je postigao poen manje, uz 2 skoka i 4 asistencije, dok je Dino Radončić ostao na skok do dabl-dabl učinka, sa 11 poena, 9 skokova i asistencijom.

U Češkoj je Vojteh Hruban upisao 14 poena, 4 skoka i jednu aistenciju, a Tomaš Kizlink 13 poena, 4 skoka i takođe jedno završno dodavanje.

U okršaju naših komšija BiH je u Sarajevu savladala Mađarsku sa 83-78.

Iako su ostvarili 16 poena prednosti u drugoj četvrtini, u završnici treće je došlo do potpunog preokreta, ali je na kraju ipak BiH slavila.

Najbolji je bio Kenan Kamenjaš sa dabl-dablom od 20 poena i 14 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije. Umalo do dabl-dabla nije stigao i Aleksandar lazić, koji je zabeležio 16 poena, 9 skokova i 2 asistencije. Nekadašnji košarkaš Partizana Amar Gegić je uz 14 poena imao i 8 asistencija i 4 skoka.

U poraženom timu je Marko Filipoviti imao 17 poena, a Perl je uz 15 poena upisao još i 5 skokova i 3 završna dodavanja.

Bosna i Hercegovina je tako zadržala šanse za odlazak na prvenstvo sveta, pošto sa 5 pobeda i 4 poraza zauzima 4. mesto grupe K, ali je u narednom kolu očekuje težak zadatak i gostovanje Francuskoj sa Viktorom Vembanijamom, koji je danas debitovao za Trikolore.

U istoj grupi Crnogorci se sa pobedom više nalaze na 3. mestu koje vodi na Mundobasket.

FOTO: FIBA

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE